E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol güçlü seyrediyor---

Petrol güçlü seyrediyor

Petrol güçlü seyrediyor
22 Eylül 2017 - 09:25 borsagundem.com

Petrol fiyatları, OPEC komitesi toplantısı öncesi, üst üste üçüncü haftayı kazançla geçmeye yöneldi

Petrol fiyatları, OPEC öncülüğünde kurulan bir komitenin devam etmekte olan üretim kısıntılarını görüşmek üzere Viyana'da toplanmasından önce üst üste üçüncü haftayı da kazançla geçmeye yöneldi.

Vadeli Petrol kontratları New York'ta yüzde 0.1 değer kazandı ve bu hafta yüzde 1.4 yükseldi. Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Mart sonunda bitecek olan üretim kısıntısı anlaşmasının uzatılmasını görüşmek için henüz erken olduğunu söylerken, Cezayirli mevkidaşı, ülkesinin devlete ait haber ajansına yaptığı açıklamada, konunun görüşüleceğini söyledi. Goldman Sachs Group Inc., piyasanın yeniden dengelenmesi konusunda ilerleme sağlanmasının, anlaşmanın uzatılmasını istemeden önce beklemenin OPEC'in çıkarına olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Petrol bu ay, ham petrol talebinin artmakta olduğuna ilişkin tahminler ve Harvey Kasırgası dolayısıyla ABD'nin petrol işleme kapasitesinin dörtte birinin kapanmasının ardından rafinerilerin yeniden faaliyete geçmesi ile birlikte yüzde'den fazla değer kazandı. Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) öncülüğünde dokuz aydır uygulanan arz kısıntılarına uyum yüksek kalmaya devam ediyor.

Aralarında Damien Courvalin'in de bulunduğu Goldman analistleri, araştırma notunda, "Anlaşmaya katılan ülkeler üretim kısıntılarını uzatılma olasılığından bahsederken, en büyük üreticilerden bir taahhüt henüz gelmiş görünmüyor," dedi ve "Bu durum, bu yılın başındaki hareketle tutarlı. Zira ülkeler anlaşmanın süresinin dolmasına az bir süre kalana dek, kısıntıların etkinliğini değerlendirebilmek için beklemede kalmışlardı" şeklinde görş bildirdi.

Kasım vadeli batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 3 sent yükselerek Hong Kong saati ile 10:38'de varil başına 50.58 dolara çıktı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 70 altındaydı. Fiyatlar geçen hafta yüzde 5.1 ile Temmuz ayından bu yana en büyük yükselişini gerçekleştirmişti.

Kasım vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 8 sent düşerek varil başına 56.35 dolara geriledi. Fiyatlar bu hafta yüzde 1.3 arttı. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 5.76 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)