E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPetrol fiyatları yükselebilir---

Petrol fiyatları yükselebilir

Petrol fiyatları yükselebilir
08 Şubat 2016 - 08:34 borsagundem.com

Ortadoğu'da yaşanan gerginlik petrol fiyatlarına yükseliş olarak yansıyabilir

Hafta sonu Arap ülkelerinden gelen açıklamalar Ortadoğu’da tansiyonun yükseleceğine işaret ediyor. Suudi Arabistan’ın Suriye’ye kara birliklerini göndereceğini açıklamasının ardından B.A.E ve Bahreyn’de ordularını Suriye ‘ye yapılacak bir operasyon için hazırladıklarını duyurdu. Buna karşılık olarak Suriye ve İran yönetimlerinden tehdit gibi karşılıklar geldi. Hem Suriye hem de İran yönetimi, bölgeye bir kara operasyonun düzenlenmesi halinde Arap ülkelerinin oldukça zararlı çıkacaklarını belirtti. İran ve Suudi Arabistan gibi iki büyük petrol ülkesinin sıcak çatışmalara girmesi Petrol fiyatlarında yükselişe neden olabilir. ABD ham petrol fiyatları 31 doların hemen üzerinde işlem görmeye devam ederken kısa vade de 29.30 dolar seviyesi önemli bir destek konumunda. Fiyatların 32.10 dolar seviyesini aşabilmesi halinde yükseliş hareketi 35-37 dolar bölgesine kadar devam edebilir.

İran petrolünü euro ile satabilir

Haftasonu ajanslara düşen bir başka ilginç haber ise İran tarafından geldi. Bazı kaynaklara göre; İran petrol stoklarını satarken dolar yerine Euro para birimini tercih edebilir. İran’ın geçtiğimiz yıllarda da benzer açıklamalarda bulunduğunu hatırlıyoruz. O zaman İran’a bu konuda destek veren ülke bulunmuyordu. Ancak kur savaşlarında doların hegemonyasını devirmek isteyen bir Rusya ve Çin devleti var. Bu yüzden İran yeniden böyle bir hamleye kalkışabilir. İran’ın petrolü Euro ile satması halinde doların, Euro karşısında değer kaybına uğrayacağını bekleyebiliriz. Geçen hafta 1.12 seviyesinin üzerini test eden eurusd paritesi, haftaya 1.1130 seviyelerinden başlangıç yaptı. Paritede genel bir yükseliş trendi devam edecekse 1.1000 seviyesi önemli olacaktır. Bu seviye kırılmadığı müddetçe yukarı yönlü hareketlerin devamını görebiliriz. Direnç olarak ise 1.1240-1.1320 takip edilebilir.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)