E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları yatay seyirde---

Petrol fiyatları yatay seyirde

Petrol fiyatları yatay seyirde
06 Ocak 2017 - 08:01 borsagundem.com

Petrol stok verisi sonrası kazançlarını koruma çabasında

ABD'de petrol stoklarının beklenenden fazla düşmesi ve Suudi Arabistan'ın piyasaya istikrar kazandırma amaçlı üretim kısıntısında diğer OPEC üyelerine katılmasının ardından kazancını varil başına 54 dolar civarında korudu.

Brent petrolü Perşembe günü 43 sent ya da yüzde 0.8 yükselerek 56.89 dolardan kapandı. Haftanın son işlem gününde ise varil başına yüzde 0.02 düşüşle 56.84 dolara indi. Küresel gösterge Brent petrolü Mart vadeli WTI'a kıyasla 2.23 dolar primli işlem gördü.

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Perşembe günü 50 sent yükselerek 53.76 dolardan kapandı. Petrol şu dakikalarda varil başına yüzde 0.11 eksi ile 53.71 dolara geriledi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 45 altındaydı. Fiyatlar bu hafta fazla değişmedi.

Vadeli petrol kontratları, Perşembe günü yüzde 0.9 yükseldikten sonra fazla değişmedi. Resmi verilere göre, ABD'de petrol stokları geçen hafta 7.05 milyon varil azaldı. Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre stokların 2 milyon varil azalması bekleniyordu. Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, Suudi Arabistan anlaşmaya varılan üretim kısıntısına tam uyum gösterecek ve bazı Asyalı müşterilerini Şubat ayı için petrol ihracatı kısıntıları konusunda bilgilendirdi.

Petrol geçen yıl, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve topluluk dışı 11 ülkenin üretimi kısma konusunda anlaşmaya varması ile birlikte, 2009'dan bu yana en büyük kazancını gerçekleştirdi. Aralarında Kuveyt, Irak ve Umman'ın da bulunduğu petrol üreticileri üretimi düşürmeye başladıklarını kaydederken, aralarında anlaşmadan muaf tutulan Libya'nın da bulunduğu bazı ülkelerin hacimlerindeki artış diğer ülkeler üzerinde baskı yaratabilir.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Pozitif bir talep senaryomuz var, bu nedenle dikkatler arz üzerinde olacak," dedi ve "Batı Teksas petrolü (WTI) için, 55 dolar aşması zor bir bariyer olacak, zira bu seviye üzerinde potansiyel arz tepkisi var" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)