E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol fiyatları küresel piyasalarda baskı yarattı---

Petrol fiyatları küresel piyasalarda baskı yarattı

Petrol fiyatları küresel piyasalarda baskı yarattı
19 Nisan 2018 - 08:48 borsagundem.com

Petrol fiyatlarındaki artışın enflasyonu yukarı çekeceği endişesiyle borsalarda karışık seyre neden oldu

Asya borsalarında doğal kaynak bazlı hisse senetleri, petrol fiyatlarının 2014 sonlarından bu yana en yüksek seviyeye yükselmesi ve emtialardaki yükselişi canlandırmasıyla artış kaydetti ancak küresel olarak olası enflasyon artışı, sabit getirili varlıklar üzerinde de bir miktar baskı yarattı.

Brent ham petrol vadeli fiyatı 29 sent artışla varil başına 73.77 dolara yükselerek dünkü yüzde 2.7'lik yükselişini artırdı. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı 26 sent artışla varil başına 68.73 dolara yükseldi.
Bu artış Suudi Arabistan'ın petrol fiyatını varil başına 80 dolara hatta 100 dolara çıkarmak istediğini bildiren haberin ardından geldi.Bu adım Riyad'ın arz kesintisi anlaşmasının ilk baştaki hedefine ulaşılsa bile bu anlaşmada hiçbir değişiklik yapmak istemediğine dair bir sinyal oldu.

Avustralya borsası doğal kaynak bazlı hisselerin desteğiyle yüzde 0.6 yükselirken, Japonya'nın Nikkei endeksi temel malzemelerdeki yüzde 2.9 artış öncülüğünde yüzde 0.6 yükseldi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi enerji hisselerinin yüzde 2'den fazla yükselmesiyle yüzde 0.8 artış kaydetti.

S&P 500 endeksi vadeli işlemleri yüzde 0.1 yükseldi.

Wall Street enerji ve sanayi endekslerinde yüksek kazanımlar kaydetti ancak bu kazanımlar temel tüketici ürünleri ve bankacılık gibi hisselerdeki düşüşle sınırlandı.

DÖVİZ

Dolar yatırımcıların risk iştahının artmasının ardından yükselen uzun vadeli ABD hazine tahvil getirilerinin desteğiyle başlıca para birimleri karşısında yatay seyrediyor.
Dolar endeksi dün yüzde 0.1 yükseldikten sonra bugün 89.633 ile yatay seyrediyor. Dolar yen karşısında yüzde 0.15 artışla 107.410'a yükselerek dünkü ılımlı kazanımlarını artırdı.
Doların kazanımları ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvil getirilerinin artmasıyla sınırlı kaldı.ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirisi dün 5 baz puandan fazla yükselerek 2 Mart'tan bu yana en büyük günlük artışı kaydetti.

PETROL

Petrol fiyatları ABD ham petrol stoklarının azalması ve en büyük petrol ihraççısı konumundaki Suudi Arabistan'ın arz kesintisini devam ettirerek, fiyatları varil başına 80 ila 100 dolara çıkarmak istemesiyle dün gördüğü 2014'ün sonlarının yüksek seviyelerine yakın kalmaya devam ediyor. Brent petrolünün varil fiyatı yüzde 0.5 artışla varil başına 73.82 dolara yükseldi. 

ALTIN

Altın fiyatları, enflasyon baskısı endişelerini artıran ana metallerdeki yükselişin desteğiyle art arda dördüncü günde de yükselirken, ABD-Çin arasında devam eden ticaret gerilimleri de altına destek veriyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 1,355,74 dolar ile bir haftanın zirvesini gördükten sonra yüzde 0.2 artışla 1,351.51 dolarda seyrediyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)