E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrent petrol 50 doların altına düştü---

Brent petrol 50 doların altına düştü

Brent petrol 50 doların altına düştü
26 Ekim 2016 - 14:35 borsagundem.com

Petrol, endişelerle 50 doların altına gevşemesi ile 3 haftanın düşüğünde

Petrol, ABD'de özel sektörün açıkladığı haftalık petrol stok verisinin artması ve Rusya'nın petrol üretimini azaltmak yerine dondurmayı tercih ettiğini açıklamasının ardından düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Salı günü 67 sent düşerek 50.79 dolar ile 30 Eylül'den bu yana en düşük kapanışını yaptı. Yeni günde 50.43 doları gören brent petrol 3 Ekim'den beri ilk kez 50 doların altına sarkarak üç haftanın düşüğünü test etti. An itibari ile yüzde 0.70 düşerek varil başına 49.85 dolara kadar indi. 

Batı Teksas petrolü, Nymex piyasasında Salı günü 56 sent düşerek 49.96 dolar ile 17 Ekim'den bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi. Bugün 75 sent düşerek varil başına 49.16 dolara kadar düştükten sonra an itibari ile yüzde 1.46 kayıpla 49.23 dolara geldi. 

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Salı günü bir haftayı aşkın süredir ilk kez varil başına 50 doların altında kapatmasının ardından yüzde 1.5 kadar daha geriledi. Amerikan Petrol Enstitüsü'nün açıkladığı verilere göre, ABD petrols tokları geçen hafta 4.75 milyon varil arttı. Çarşamba akşamı açıklanacak resmi stok verilerinin ise, Bloomberg'in anketine kattılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre 2 milyon varil artması bekleniyor. Interfax ajansında çıkan habere göre, üretim kısıntıları Rusya için bir seçenek değil.

Petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) üyelerinin sekiz yıl sonra alınan ilk üretim kısıntısı kararının uygulayıp uygulayamayacağına ve bu karara başta Rusya olmak üzere diğer üreticilerin katılıp katılmayacağına ilişkin belirsizliklerden dolayı varil başına 50 dolar civarında dalgalandı. OPEC'in oluşturacağı bir komite bu hafta, Irak'ın IŞİD ile mücadelesinden dolayı üretim indirimi kararından muaf tutulması gerektiğini açıklamasının ardından, üye ülkelerin ne kadar petrol üreteceği konusundaki anlaşmazlıklara çözüm getirmeye çalışacak.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejistsi Michael McCarthy, "Petrolün, işlem bandının 40 dolar yakınındaki alt sınırına geri dönmesi için potansiyel var," dedi ve "Resmi ABD petrol stok verisi piyasa için önemli olacak. OPEC anlaşmasının sürme olasılığı çok düşük" şeklinde görüş bildirdi.

Altın 1275 doları zorluyor

 

Bayat ilaç satan eczacıya 5 yıl hapis

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)