E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşüne ara verdi---

Petrol düşüşüne ara verdi

Petrol düşüşüne ara verdi
17 Ocak 2018 - 09:18 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de düşüşün devam ettiğini göstermesi beklenen stok verisi öncesi kaybını durdurdu

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarının düşüşünü beşinci haftaya taşıdığını göstermesi beklenen resmi veriler öncesi, 3 yılın zirvesinden başlattığı düşüşünü durdurdu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Salı günü Aralık 2014'ten bu yana en yüksek seviyesinden yüzde 0.9 düştükten sonra yüzde 0.3 yükseldi. ABD'de Perşembe günü Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) açıklayacağı resmi verilerin, Bloomberg'in anketine göre, stokların geçen hafta 2.9 milyon varil düştüğünü göstermesi bekleniyor. Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, OPEC öncülüğündeki arz kısıntılarının devam etmesi gerektiğini ve son fiyat rallisinin ardından hızlı karar almaya gerek olmadığını söyledi.

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu ortaklarının küresel arz fazlasını azaltmak amacıyla üretim kısıntılarına gitmeleri ile birlikte üst üste ikinci yılı da yükselişle geçmesinin ardından bu hareketine devam etti. Goldman Sachs Group Inc., talep artışı, OPEC'in arz kısıntısı anlaşmasına sıkı uyumu ve düşen stokların fiyat artışını desteklediğini kaydetti. Petrol fiyatları Salı günü, teknik göstergelerin fiyatların daha da yükselmesi durumunda engellerlekarşılaşabileceğini işaret etmesinin ardından geriledi.

Sydney'de CMC Markets analisti Ric Spooner, "Aşağı hareket potansiyel bir uyarı işaretiydi," dedi ve "Eğer fiyatlar bu seviyeleden daha aşağıya düşer ve son bir ya da iki günün en düşük seviyelerinin altına inerse, bu durum, durma hareketinin bir düzeltme hareketine dönmekte olduğunu gösterebilir. Ancak ABD stoklarında hafif bir düşüş ve üretiminde yükselişin devam ettiğini görürsek, bir düzetme olduğunu söylemek zor" şeklinde görüş bildirdi.

Şubat vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 16 sent yükselerek Hong Kong saati ile 09:52'de varil başına 63.89 dolara çıktı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 67 altındaydı. Pazartesi günü ABD'nin Martin Luther King Jr. tatili nedeniyle kapalı olmasından dolayı kapanış yoktu ve işlemler Salı günü kayıt altına alındı.

Mart vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Salı günü yüzde 1.6 düştükten sonra 18 sent yükselerek 69.33 dolara çıktı. Küresel gösterge Brent petrolü, Mart vadeli WTI'a kıyasla 5.48 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)