E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, benzin stoklarındaki düşüşle kazancını korudu---

Petrol, benzin stoklarındaki düşüşle kazancını korudu

Petrol, benzin stoklarındaki düşüşle kazancını korudu
30 Mart 2017 - 07:03 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de benzin stoklarındaki düşüşün ham petrolüretimindeki artışı dengelemesi ile kazancını korudu

Petrol fiyatları, ABD'de benzin stoklarında beklenenden daha büyük düşüşün, ham petrol üretiminin 1 yıldan daha fazla sürenin en yüksek seviyesine çıkmasını dengelemesinin ardından kazançlarını varil başına 49 doların üzerinde korudu.

Vdeli Petrol kontratları New York'ta, Çarşamba günü yüzde 2.4 yükselmesinin ardından fazla değişmedi. AND'de benzin stokları, Enerji Enformasyon İdresi'nin Çarşamba günü açıkladığı verilere göre, geçen hafta 3.75 milyon varil düştü. Rafineriler işledikleri ham Petrol miktarını yaklaşık üç yılın en yüksek seviyesine çıakrdı. Ham Petrol üretimi günlük 9.1 milyon varilin üzerine çıkmasına karşın, beklenenin altında kaldı.

Petrol fiyatları geçen hafta, ABD'de artan arzın ve yükselen aktif Petrol sondaj kuyusu sayısının, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer üreticilerin üretim kısıntılarını dengelemeye devam etmesinin ardından Kasım ayıdan bu yana en düşük seviyesine indi. Kargo izleme şirketi Kpler SAS'a göre, OPEC'in ihracatı, arz kısıntısı anlaşmasından muaf tutulan bazı ülkelerin ihracatı azaltması ile birlikte bu ay daha da düştü.

Sydney'de CMC Markets başpiyasalar analisti Michael McCarthy, "ABD'de talebin açık bir şekilde artması küresel Petrol piyasası için olumlu" dedi ve "Varil başına 47.50 dolar şimdi oldukça iyi bir taban var" şeklinde görüş bildirdi.

Mayıs vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 4 sent düşerek Hong Kong saati ile 09:27'de varil başına 49.47 dolara indi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 56 altındaydı. Kontrat çarşamba günü 1.14 dolar artarak 49.51 dolardan kapandı.

Mayıs vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 10 sent düşerek varil başına 52.32 dolara indi. Fiyatlar Çarşamba günü 1.09 dolar ya da yüzde 2.1 yükselerek 52.42 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 2.85 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)