E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol artan stoklarla düşüşte---

Petrol artan stoklarla düşüşte

Petrol artan stoklarla düşüşte
17 Şubat 2017 - 08:06 borsagundem.com

Petrol, ABD'de stokların arttığını gösteren veri ile birlikte son beş haftanın ilk haftalık kaybına yöneldi

Petrol fiyatları, ABD'de rekor seviyelere çıkan Petrol stoklarınon OPEC ve diğer üreticilerin üretim kısıntılarını dengelemesi ile birlikte son beş haftanın ilk haftalık kaybına yöneldi.

Vadeli Petrol kontratları New York'ta fazla değişmedi ve haftayı yüzde 0.8 kayıpla geçmeye yöneldi. Enerji Enformasyon İdaresi'nin Çarşamba günü açıkladığı verilere göre, ABD'de Petrol stokları geçen hafta 9.53 milyon varil artarak 30 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı. Rus Interfax haber ajansında çıkan habere göre, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rus üreticilerin üretimi bu ay günlük 100,000 varil ile OPEC ile varılan anlaşmada planlanandan daha fazla düşüreceğini kaydetti.

Petrol , Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer 11 üretici ülkenin 1 Ocak'tan itibaren üretimi kısmaya başlaması ile birlikte varil başına 50 doların üzerinde dalgalandı. OPEC'in Pazartesi günü açıklanan raporuna göre, Suudi Arabistan OPEC'e üretiminde son sekiz yılın en büyük kısıntısını yaptığını söylerken, Goldman Sachs Group Inc., piyasanın bu yılın ilk yarısında açık durumuna geçeceği tahmininde bulundu. ABD'de Petrol stokları 518.1 milyon varil ile 1982'ye kadar giden haftalık veriler dikkate alındığında en yüksek seviyeye çıktı.

Sydney'de Fat Prophets kaynaklar analisti David Lennox, "OPEC'in anlaşmaya uyumu Petrol ü varil başına 50 doların üzerinde tutuyor," dedi ve "Bu olmazsa, fiyatlar muhtemelen 40 dolarlara düşerdi. Artab ABD stokları piyasa için endişe kaynağı" şeklinde görüş bildirdi.

Mart vadeli Batı Teksas Petrol ü (WTI), Nymex piyasasında, 8 sent yükselerek Hong Kong saati ile 09:21'de varil başına 53.44 dolara çıktı. Topşam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın % 46 altındaydı. Kontrat Perşembe günü 25 sent ya da yüzde 0.5 yükselerek 53.36 dolardan kapandı.

Nisan vadeli Brent Petrol ü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 8 sent yükselerek varil başına 55.73 dolara çıktı ve haftayı yüzde 1.7 kayıpla geçmeye yöneldi. Kontrat Perşembe günü 10 sent ya da yüzde 0.2 düşerek 55.65 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrol ü Nisan vadeli WTI'a kıyasla 1.91 dolar primli seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)