E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ABD stoklarındaki artışın yavaşlamasıyla yükseldi---

Petrol ABD stoklarındaki artışın yavaşlamasıyla yükseldi

Petrol ABD stoklarındaki artışın yavaşlamasıyla yükseldi
20 Eylül 2017 - 09:35 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de Harvey Kasırgası sonrası petrol stoklarındaki artışın yavaşlamasıyla yükseldi

Petrol fiyatları, ABD'de Harvey Kasırgası sonrası rafinerilerin yeniden faaliyete başlaması ve buna bağlı olarak ham Petrol talebinin artması ile birlikte, stoklardaki artışın yavaşladığına ilişkin işaretlerin etkisiyle yükseldi

Vadeli Petrol kontratları New York'ta, Salı günü yüzde 0.9 düştükten sonra yüzde 0.8 kadar yükseldi. Özel sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü (API) verilerine göre, ABD'de petrol stokları geçen hafta 1.44 milyon varil arttı. Bu, Çarşamba günü açıklanacak olan resmi stok verisi için beklenti olan 3.9 milyon varillik artışın neredeyse yarısı kadar bir artışı işaret ediyor. ABD'de bazı rafineriler, güçlü marjlardan yararlanabilmek için önceden programlanmış bakım çalışmalarını ertelediler.

Petrol son iki haftada yükselirken ve geçen hafta güniçi işlemlerde 50 doların üzerine çıkarken, fiyatlar, ABD'de artan üretimin Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ülkeleri öncülüğündeki üretim kısıntılarının etkisini gidermesi sonucu bu yıl bu seviyelerde tutunmakta güçlük çekiyor. OPEC'in ikinci en büyük üreticisi Irak, piyasanın yeniden dengeye kavuşabilmesi için üretimin ilave yüzde 1 daha kısılması gerektiğini kaydetti.

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, "Harvey Kasırgası sonrası Körfez'deki aksaklıklar azalıyor görünüyor," dedi ve "Petrol fiyatları varil başına 50 dolar seviyesinin üzerine kalıcı bir şekilde çıkamıyor, çünkü ABD'nin iç üretminin marjinal maliyeti muhtemelen bu seviyenin çok uzağında değil" şeklinde görüş bildirdi.

Vadesi Çarşamba günü dolacak Ekim vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 41 sent yükselerek varil başına 49.89 dolara kadar çıktı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 68 altındaydı. Fiyatlar Salı günü 43 sent düşerek 49.48 dolardan kapandı. Daha aktif işlem gören Kasım vadeli kontrat 38 sent yükselerek Hong Kong saati ile 09:49'da 50.27 dolara çıktı.

Kasım vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 26 sent ya da yüzde 0.5 yükselerek varil başına 55.40 dolara ulaştı. Fiyatlar Salı günğ 34 sent ya da yüzde 0.6 düşüşle 55.14 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Kasım vadeli WTI'a kıyasla 5.12 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)