E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ABD stok verisi ile geriledi---

Petrol ABD stok verisi ile geriledi

Petrol ABD stok verisi ile geriledi
19 Temmuz 2017 - 08:03 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de özel sektörün açıkladığı stok verisinin yükseliş göstermesi sonrası düştü

Petrol fiyatları, ABD'de sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (API) stokların arttığını kaydetmesinin ardından geriledi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta yüzde 0.3 düştü ve Salı günkü yüzde 0.8'lik kazancının bir kısmını geri verdi. API'nin verilerine göre, ABD'de petrol stokları geçen hafta 1.63 milyon varil arttı. ABD'de Çarşamba günü Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) açıklayacağı resmi verilerin, Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, stokların geçen hafta 3.5 milyon varil düştüğünü ve son 15 haftada 13'üncü kez gerilediğini göstermesi bekleniyor.

Petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının, inatçı bir şekilde yüksek seyreden küresel stok ortamında, üretimi kısma anlaşmasına rağmen, varil başına 50 doların altında seyretti. OPEC üyesi Ecuador'un bu hafta kısıntı taahhütlerine uymayacağını açıklamasının ardından, anlaşmanın bozulabileceğine ilişkin endişeler artıyor.

Seul'de Samsung Futures Inc. emtia analisti Kim Kwangrae, "Piyasa, motorlu araç kullanımının arttığı döneme girilmesi ile birlikte, stokların düşrüğünü görmeyi bekliyor" dedi ve "Ecuador'un anlaşmaya uymayacağını açıklaması endişeleri artırıyor. Zira bu ülkenin çekilmesi, diğerlerinin de ayrılmasına neden olabilir ve anlaşmayı tehlikeye sokabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Vadesi Salı günü dolacak Ağustos vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 13 sent düşerek, Seul saati ile 10:27'de varil başına 46.27 dolara indi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 38 altındaydı. Fiyatlar Salı günü 38 sent yükselerek 46.40 dolardan kapandı. Daha aktif işlem gören Eylül kontratı 14 sent düşerek 46.45 dolara geriledi.

Eylül vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 11 sent ya da yüzde 0.2 düşerek varil başına 48.73 dolara indi. Fiyatlar Salı günü 42 sent yükselerek 48.84 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 2.27 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)