E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 50 doların altına indi---

Petrol 50 doların altına indi

Petrol 50 doların altına indi
26 Mayıs 2016 - 21:43 borsagundem.com

Petrol, ABD stok ve üretiminin düşmesiyle altı ayı aşkın sürede ilk defa 50 dolar seviyesine dokunduktan sonra, kazançlarını azalttı

Petrol, ABD stok ve üretiminin düşmesiyle altı ayı aşkın sürede ilk defa 50 dolar seviyesine dokunduktan sonra, kazançlarını azalttı.

Petrol vadelileri, güç içinde 9 Ekim'den bu yane en yüksek seviyesi olan 50.21 dolara tırmandıktan sonra hafif değişti. Brent petrol, kazançlarını silmeden önce Kasım ayından beri ilk defa 50 doları geçti. ABD stokları geçtiğimiz hafta beklentilerden fazla daralırken, Nijerya, Venezuela ve Kanada'daki üretim de azalmıştı.

Florida'da Energy Analytics Group LLC direktörü Thomas Finlon, "50 dolara vardığınızda karşı yönlü rüzgarları beklemelisiniz." dedi ve "Bu büyük bir psikolojik sınır ve bu seviyelerde kalabilirsek önemli etkileri olabilir. Yerli üretimlerde artış olabilir." diyerek görüş bildirdi.

Brent petrol, yılın ilk çeyreğinde 2003'ten beri en düşük seviyesine geriledi ve o zamandan beri küresel fazlalılığın hafifleyeceği işaretleriyle yüzde 80'e yakın yükseldi. ABD üretimi Eylül 2014'ten beri en düşük seviyesine gerilerken, Nijerya'daki terör saldırıları üretimi yüzde 20 kesti. Venezuela'daki üretim güç kesintileri tarafından darbe yerken, Kanada'daki depolar da yangınlar nedeniyle dizginlendi.

Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü, New York'ta saat 13:26 itibariyle 11 sent yükselerek varil başına 49.67 dolara geldi.

Temmuz vadeli Brent petrol ise, gün içinde 50.51 dolar seviyesine dokunduktan sonra kazançlarını azalttı ve 12 sentlik yükselişle varil başına 49.86 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)