E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 50 dolara yakın seyrediyor---

Petrol 50 dolara yakın seyrediyor

Petrol 50 dolara yakın seyrediyor
26 Ağustos 2016 - 07:49 borsagundem.com

Petrol, S. Arabistan'ın üretimin dondurulmasına ilişkin açıklaması sonrası kazancını korudu

Petrol, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih'in üretimin dondurulmasının piyasa için olumlu olacağını söylemesi ve İran'ın gelecek ay yapılacak gayrıresmi görüşmelere katılacağını duyurmasının ardından kazançlarını korudu.

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Perşembe günü 56 sent yükselerek 47.33 dolardan kapandı. Haftanın son işlem gününde ise yüzde 10 sent düşerek varil başına 47.28 dolara geriledi. Kontrat  Toplam işlem hacmi 100 günün ortalamasının yüzde 74 altındaydı. Fiyatlar bu hafta yüzde 2.6 düştü.

Brent petrolü ise dün  en düşük 48.68 seviyesinin gördükten sonra 62 sent ya da yüzde 1.3 yükselerek 49.67 dolardan kapandı. Yeni günde 18 sent düşerek varil başına 49.55 dolara geriledi. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a göre 2.27 dolar primli işlem gördü.

Al-Falih, üretimin dondurulmasının üreticilerin mevcut piyasa durumundan memnun olduğunu işaret edeceğini söyledi ve üretimin düşürülmesini gözardı etti. İran, devlete ait haber ajansına göre, Cezayir'deki görüşmelere katılacak. OPEC Genel Sekreteri Mohammed Barkindo, Arapça yayın yapan Al-Hayat gazetesine yaptığı açıklamada, petrol arzının üretimi yönetebilmek için bir anlaşma istediğini kaydetti.

Petrol ayı piyasasına girmedinden yaklaşık üç hafta sonra, 18 Ağustos'ta boğa piyasasına girdi. Fiyatlar, kısmen Petrol İhraç Eden ülkeler Topluluğu (OPEC) üyeleri ve diğer üretici ülkeler arasındaki gayrıresmi görüşmelerden piyasaya istikrar kazandıracak bir kararın çıkabilceği spekülasyonuna bağlı olarak yükseldi. Üreimin dondurulmasına ilişkin bir teklif Şubat ayında yapılmış, ancak Nisan ayındaki toplantıda bu konuda nihai bir karar alınamamıştı.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Üretimin mevcut seviyelerde dondurulmasına ilişkin bir anlaşma büyük ölçüde sembolik bir jest olacaktır, ancak bu görüşmelerin duyurulmasına yönelik piyasa tepkisinin değerlendirilmesi fiyatların güçlü kalmasına yardımcı olabilir," dedi ve "Yüksek seviyelerdeki stoklar ve ABD kaya petrolü üreticilerinin üretimi artırması, yükselişin varil başına 55 ila 60 dolar bölgesinde sınırlı kalmasına neden olacaktır" şeklinde görüş bildirdi.

Fitch Merkez'i anlamakta zorlanıyor!

 

S.Arabistan Petrol Bakanı: Üretimin dondurulması olumlu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)