E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 50 dolar seviyesinde---

Petrol 50 dolar seviyesinde

Petrol 50 dolar seviyesinde
31 Mayıs 2016 - 08:13 borsagundem.com

Petrol volatilitesi düşse de yükselme eğilimini sürdürüyor

Petrol fiyatları, OPEC'in Perşembe günü Viyana'da üretim politikasını tartışacağı toplantı öncesi, Nijerya'dan Kanada'ya, üretim kesintilerinin arzı azaltması ile birlikte, son beş yılın en uzun aylık yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Militanların saldırıları Nijerya'da petrol arzının 20 yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine inmesine neden olurken, Kanada'da üretim orman yangınından dolayı geriledi. Kanada'da üreticiler, yangının hafiflemesi ile birlikte yeniden üretime dönmeye hazırlanıyor. Libya'da Petrol Tesisleri Korucuları, IŞİD militanları ile girişilen sert çatışmaların ardından, Es Sider ve Ras Lanuf petrol terminalleri yakınında bir kasabayı ele geçirdi.

Sydney'de Westpac Banking Corp. döviz ve emtia strateji küresel müdürü Robert Rennie, "Suudi Arabistan'ın arz konusunda fazla bir şey vereceğini görmek zor ve açık bir şekilde, İran da geri adım atmayacak," dedi ve "50 doların ötesinde, ham petrolün zorlanacağını düşünüyorum. Kanada üretimi yeniden artacak gibi görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Bu yılın başından beri yükseliş eğiliminde olan petrolde, brent petrol dün 50.37 dolara kadar yükseldikten sonra 50 doların altında kapanış gerçekleştirdi. Yeni güne tekrar 50 dolar seviyelerinden başlayan brent petrol şu saatlerde yüzde 0.05 gibi eksi ile 50.24 dolar seviyelerinde…

NYMEX ise 50 doların altında seyretmeye devam ediyor. Dün 49.07 dolar seviyesine kadar gevşeyen ham petrol bu sabah yüzde 0.55 artışla 49.60 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Analistlere göre teknik olarak brent petrolde 50,75 seviyesinin üzerinde önce 52,20 ve arkasından 54,00 seviyesine doğru alımlar gelebilir. Aşağıda ise ilk etapta 49,70 desteği izlenecektir. Bu desteğin kırılması durumunda 48,40 ve 47,55 seviyeleri hedeflenebilir. Ham petrolde ise haftalık pivot noktamız olan 49,00 desteğinin altında 47,60 ve 46,70 seviyeleri hedeflenebilir. 49,70 direncinin aşılması halinde 50,65 ve 51,80 seviyeleri izlenecektir.

Altın yükseliş çabasında

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)