E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 5 haftanın zirvesinde---

Petrol 5 haftanın zirvesinde

Petrol 5 haftanın zirvesinde
14 Eylül 2017 - 09:45 borsagundem.com

Petrol fiyatları, Uluslararası Enerji Ajansı ve OPEC'in talep tahminlerini yükseltmesi ile 5 haftanın zirvesi yakınında tutundu

Petrol fiyatları, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ve OPEC'in talep tahminlerini yükseltmesinin ardından beş haftanın en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

Vadeli Petrol kontratları New York'ta, önceki üç seansta yüzde 3.8 yükseldikten sonra fazla değişmedi. IEA, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, küresel Petrol talebinin bu yıl 2015'ten bu yana en hızlı artışını gerçekleştireceğini kaydetti. OPEC Salı günü, Avrupa ve Çin'den gelen tüketimden dolayı, 2018 yılında üretmesi gerekecek petrol miktarı tahminini yükselttiğini duyurdu. ABD'de petrol üretimi, Harvey Kasırgası sonrası rafinerilerin tekrar faaliyete geçmesi ile birlikte geçen hafta arttı.

Petrol New York'ta, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu ortaklarının küresel arz fazlasını gidermeye yönelik çabalarının ABD ve Libya gibi ülkelerde artan üretim ile dengelenmesinden dolayı bu sene yüzde 8 düştü. Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, OPEC ve ortakları Mart ayında sona erecek arz kısıntılarını 3 aydan daha fazla uzatma konusunu görüşüyorlar.

Sydney'de Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analisti Daniel Hynes, "Piyasanın yeniden dengeye kavuşmakta olduğuna ilişkin işaretler var, ancak bunlar halen piyasa beklentilerinin gerisinde," dedi ve "Kaya petrolü tarafından gelen arz taraflı artış muhtemelen dördüncü çeyrekte muhtemelen azalacak ve bu durum petrolün 50 dolarların ortalarına çıkarabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Ekim vadeli Brent petrolü, Nymex piyasasında, 7 sent düşerek Hong Kong saati ile 09:44'te varil başına 49.23 dolara geriledi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 56 altında. Fiyatlar Çarşamba günü 1.07 dolar yükselerek 49.30 dolar ile 9 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesinden kapandı.

Kasım vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 11 sent düşerek varil başına 55.05 dolara indi. Fiyatlar Çarşamba günü 89 sent ya da yüzde 1.6 yükselerek 55.16 dolar ile 17 Nisan'dan bu yana en yüksek kappanışını yaptı. Küresel gösterge Brent petrolü, Kasım vadeli WTI'a kıyasla 5.40 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)