E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde yükseliş sürüyor ---

Petrolde yükseliş sürüyor

Petrolde  yükseliş sürüyor
05 Mayıs 2016 - 16:20 borsagundem.com

Brent petrolde alımlar devam ediyor, 46 doların üzerine çıktı

Petrol fiyatları, ABD'de üretimin son sekiz ayın en hızlı düşüşünü göstermesi ve Kanada'da yangınlar sonucu üretimin azalması ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı. Brent petrol ile NYMEX petrolün ikiside 45 dolar üzerinde birbirine yakın seyrediyor. Dün akşam saatlerinde 44.17 seviyelerinden yükselişe geçen brent petrol yüzde 3.35 yükselişle 46.40 dolar seviyelerinden işlem görüyor. NYMEX ise yüzde 4.55 artı ile 45.74 seviyelerinde.

Petrol fiyatları, bu yılın başında 2003'ten bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardınan, ABD^de üretimin düşmesinin küresel arz fazlasının azalacağı beklentisini güçlendirmesiile sıçrama yaptı. Altı OPEC delegesine göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) geçen ay üretimin dondurulması konusunda anlaşmaya varılamamasının ardından, Haziran ayındaki toplantıda, bir öneri olmaksızın, üretim kotalarını görüşecek.

Sydney'de CMC Markets baş stratejisti Michael McCarthy, "ABD'de düşen üretim trendi gerçekten olumlu bir gelişme," dedi ve "Fiyatların muhtemelen 48-50 dolar bandına geleceğini düşünüyorum. Bu bandın ötesine geçmemiz için stokların düşmesi gerekecek. Kanada'nın küresel petrol havuzuna katkısı büyük değil,ancak genel anlamda, yangın fiyatlar için destekleyici bir faktör" şeklinde görüş bildirdi.

Dolar 3 günde yüzde 7 civarında yükseldi

 

Altında kar satışları etkili

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)