E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 3 ayın en düşüğüne geriledi---

Petrol 3 ayın en düşüğüne geriledi

Petrol 3 ayın en düşüğüne geriledi
25 Temmuz 2016 - 22:16 borsagundem.com

Petrol, ABD'li üreticilerin sondaj çalışmasını dördüncü haftada da artırmasıyla, New York'ta üç ayın en düşük seviyesine geriledi

Petrol, piyasalardaki stok fazlalığına rağmen, ABD'li üreticilerin sondaj çalışmasını dördünü haftada da artırmasıyla, New York'ta üç ayın en düşük seviyesine geriledi.

Batı Teksas petrolü yüzde 2.8 kadar düştü. Baker Hughes Inc.'nin Cuma günü açıkladığı rakamlara göre, ABD'de aktif sondaj kuleleri geçtiğimiz haftaki 14'lük artışla birlikte Haziran'ın başından beri 55 artarak 371'e yükseldi. ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, para yöneticileri, 17 Temmuz ile biten haftada, Batı Teksas petrolünde (WTI) düşüş beklentisi ile açtıkları pozisyon (kısa pozisyon) sayısında son bir yılın en hızlı artışını gerçekleştirdi.

Petrol, Şubat ayında 12 yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından, arz kesintileri ile birlikte, satış dalgasının en kötü döneminin geride kaldığı spekülasyonundaki güçlenmenin de etkisi ile, iki kat değer kazanmasının ardından, Haziran ayının başlarından bu yana varil başına 43 dolar ile 52 dolar arasına dalgalandı. Emti grubu ayrıca, güçlenen ABD doalrından da etkilendi. Dolardaki artış, ABD para birimi ile fiyatlanan emtiayı, elinde diğer apraları tutanlar için daha pahalı hale getiriyor.

St. Louis'de Confluence Investment Management baş piyasa stratejisti Bill O'Grady, "Temmuzun son haftasındayız ve büyük oranda bir benzin stoğuna bakıyoruz." dedi ve "Rafineri faaliyetlerinin yavaşlamasıyla stoklarda yükselme göreceğiz. Eski düşük seviyelere dönmeyi beklemmiyoruz ancak aşağı yönde bir alan mevcut." diye görüş bildirdi.

Eylül vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında saat 13:05 itibariyle yüzde 1.11 dolar düşerek varil başına 43.08 dolara geriledi. Kontrat Cuma günü yüzde 1.3 düşerek 44.19 dolarla 9 Mayıs'tan bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 26 altındaydı.

Eylül vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 1.04 dolar ya da yüzde 2.3 düşerek varil başına 44.65 dolara geriledi. Kontrat Cuma günü 51 sent düşüşle 45.69 dolardan kapandı ve haftayı yüzde 4 kayıpla geçti. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 1.50 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)