E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde düşüş sürüyor---

Petrolde düşüş sürüyor

Petrolde düşüş sürüyor
28 Temmuz 2016 - 16:05 borsagundem.com

Petrol ABD petrol stoklarının sürpriz bir şekilde artmasının etkisiye 3 ayın en düşük seviyesi civarında seyretti

Petrol fiyatları New York'ta, ABD'de resmi verilere göre petrol stoklarının geçen hafta beklenmedik bir şekilde artması ve buna bağlı olarak son 20 yılın mevsimsel olarak en yüksek seviyesinde seyreden arz fazlasının daha da yükselmesinin etkisiyle 3 ayı aşkın sürenin en düşük seviyesi yakınında seyretti.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, önceki beş seansta yüzde 6.7 düştükten sonra yüzde 0.2 yükseldi. Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 1 dolar düşerek 41.92 dolar ile 19 Nisan'dan bu yana en düşük kapanışını yaptı. Petrol şu saatlerde yüzde 0.02 eksi ile 41.91 Dolar seviyesinde...

Brent petrol ise, günü yüzde 3.1 düşüşle 43.47 dolara inerek 18 Nisan'dan bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 1.51 dolar primli seyretti. Brent petrol yeni güne 43.45 seviyesinden açıldıktan sonra gelen alımlarla yükseldi ve şu saatlerde yüzde 0.20 düşüşle 43.25 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Enerji Enformasyon İdaresi verilerine göre ABD petrol stokları 2 milyon varil düşmesi beklenirken geçen hafta 1.67 milyon varil arttı. Benzin stokları, 5 Eylül'deki Emek Günü'nde sona eren ABD yaz araç kullanma döneminde olunmasına karşın genişledi.

Petrol, Şubat ayında son 12 yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından yaklaşık iki kat değer kazanması sonrası, Haziran ayının başından bu yana yüzde 15 düştü. Küresel arz fazlası, Nijerya'dan Kanada'ya arz kesintilerinden dolayı azalırken, hem ham petrol hem de rafine yakıt stoklarındaki yüksek seyir, yavaşlamakta olan talep artışı ile birlikte, fiyatlardaki toparlanmayı durdurdu.

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, "Halen piyasada fazla var ve petrol fiyatları bu yüzden rallileri sürdürmekte zorlanıyor," dedi ve "Araç kullanma döneminin sonuna yaklaşıyoruz piyasa muhtemelen daha da zayıflayacak. 40 dolar şu anda taban seviyesi gibi görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Borsalarda düşüş bekleniyor

 

Rusya ile normalleşmede ilk hedef Akkuyu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)