E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde alımlar artıyor---

Petrolde alımlar artıyor

Petrolde alımlar artıyor
11 Ocak 2017 - 08:29 borsagundem.com

Petrol, ABD'de artan arzın OPEC ve diğer üreticilerin üretim kısıntısına ağır basmasının ardından 1 ayın en düşük seviyesinden döndü

ABD'de ham Petrol arzının arttığına ilişkin işaretlerin OPEC ve diğer üreticilerin üretim kısıntılarına ağır basması ile birlikte son bir ayın en düşük seviyesine düşmesinin ardından alıma yöneldi.

Batı Teksas Petrol ü (WTI), Nymex piyasasında,Salı günü 1.14 dolar düşerek 50.82 dolardan kapandı.Yeni günde 50.78 seviyesini gördükten sonra an itibari ile yüzde 0.55 kazançla 51.10 seviyesinde... 

Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında Salı günü 1.30 dolar ya da yüzde 2.4 düşerek 53.64 dolardan kapandı. Sabah saatlerinde 53.68 seviyesini gördükten sonra yüzde 0.52 kazançla 53.90 seviyesinden işlem görüyor. 

Vadeli Petrol kontratları New York'ta, önceki iki seansta yüzde 5.9 düştükten sonra fazla değişmedi. ABD'de Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ABD'de bu yıl için Petrol üretim tahminini yükseltti. Öte yandan, EIA'nın Çarşamba günü açıklayacağı resmi Petrol stok verisinin geçen hafta için artış göstermesi bekleniyor. Irak Petrol bakanı Jabbar Al-Luaibi, Irak'ın günlük Petrol üretimini 160,000 varil düşürdüğünü ve OPEC üretim anlaşmasında mutabık kaldığı kısıntılara uyacağını kaydetti.

EIA'nın ABD Petrol üretimini yukarı yönde revize etmesi, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve topluluk dışı 11 üreticinin küresel arz fazlasını azaltmak için üretim kısıntısına gitme konusunda anlaşmaya varması ve bunun sonucu Petrol fiyatlarının Aralık'ta yaklaşık 18 ayın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından geldi. Petol fiyatlarındaki artış, OPEC dışı ülkelerin yeniden piyasaya gelmesine neden oluyor. ABD'de aktif Petrol sondaj kuyusu sayısı 10 hafta üst üste arttı ve bu Ağustos 2011'den bu yana en uzun artış serisini işaret ediyor.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "ABD'de aktif Petrol s ondaj kuyusu sayısındaki artış temel endişe kaynaklarından biri ve ham Petrol stoklarındaki artış fiyatlardaki aşağı ivmeyi artırabilir," dedi ve "OPEC'in aylık üretim rakamları piyasa için önemli olacak, zira bu rakamlar OPEC anlaşmasına uyulup uyulmadığını gösterecek" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)