E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPetkim'den varlık alımı---

Petkim'den varlık alımı

Petkim'den varlık alımı
27 Ocak 2015 - 08:33 borsagundem.com

Petkim, SOCAR Power'ın sermayesinin %9,9'una tekabül hisselerini satın almaya karar verdi

Petkim, hakim ortağı SOCAR Turkey Enerji A.Ş.'nin bağlı ortaklarından SOCAR Turkey Elektrik Yatırımları Holding A.Ş.'nin  SOCAR Power'da sahip olduğu  hisselerden yüzde 9,9'unu nominal değer üzerinden 8.910.000 TL'ye devralma kararı verdi.

Petkim'in KAP'a yaptığı açıklamada şöyle denildi:

''Şirketimizin hakim ortağı SOCAR Turkey Enerji A.Ş.'nin bağlı ortaklarından SOCAR Turkey Elektrik Yatırımları Holding A.Ş.'nin ("Power Holding") SOCAR Power Enerji Yatırımları A.Ş.'de ("SOCAR Power") sahip olduğu, SOCAR Power'ın  sermayesinin %9,9'una tekabül eden her biri 1 TL (bir Türk Lirası)  nominal bedelli toplam 8.910.000 adet payının nominal değer üzerinden (8.910.000 TL) Şirketimiz tarafından devir alınmasına karar verilmiştir. 
Şirketimizin mevcut elektrik ve buhar ihtiyacı doğal gaz ile karşılanmaktadır. SOCAR Power, elektrik ve buhar ihtiyacımızın doğal gaza kıyasla daha ucuz olan ithal kömürden karşılanarak, enerji maliyetlerimizin önemli oranda azaltılması amacıyla, üretim sahamızda ithal kömüre dayalı bir kojenerasyon ünitesi ("Petkojen")  kurma amacıyla proje yürütmektedir. Projenin ÇED süreci tamamlanmış, elektrik üretim lisans süreci ise devam etmektedir.
Petkim bu işlem ile sadece Power Holding  şirketinin SOCAR Power altında yürüttüğü Petkojen projesine ortak olmaktadır. Power Holding şirketinin diğer iştirakleri vasıtasıyla yürüttüğü projeler ile Petkim'in herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.  Kamouyu proje sürecine ilişkin önemli gelişmelerden haberdar edilecektir. ''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 19,95
En Yüksek: 20,70
En Düşük: 19,95
Değişim -0,25 %
FK: 6,84
PD / DD: 0,99
İşlem Hacmi 2.217.081.676
Toplam Adet: 108.941.147
Ağırlıklı Ort.: 20,47
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)