E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPetkim tekrar üretime başladı---

Petkim tekrar üretime başladı

Petkim tekrar üretime başladı
01 Nisan 2015 - 08:28 borsagundem.com

Petkim'de elektrik kesintisi nedeniyle ara verilen üretim yeniden başladı

Türkiye'de birçok şehirde konut ve işletmeleri etkisi altına alan elektrik kesintisi nedeniyle Petkim fabrikaları sabah 10.36'da emniyetli bir şekilde duruşa geçti. Enterkonnekte sistemde ortaya çıkan ve yüzde 10'u aşan binlerce MW'lık frekans kaybı tüm sistemde santralleri devre dışı bırakırken kendi enerjisini üreten Petkim'i de etkiledi. Akşam 16.40 civarı yeniden enerji tedarik edilmeye başlanmasıyla üretim proseslerineyeniden başlandı. 
Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, 24 saat kesintisiz elektrik enerjisi ihtiyacına bağlı olarak üretim yapan Petkim'de toplam 15 ana fabrika ve 7 yardımcı üniteye hizmet vermek üzere 226 MW gücünde enerji santrali bulunduğunu belirterek, "Kendi enerji ihtiyacının yanı 
sıra sisteme de elektrik sağlayan Enerji Santralimiz bugün sistemden aldığı darbe nedeniyle devre dışı kaldı. Sistemin dengesi gereği zaman zaman Petkim'le enterkonnekte sistem arasında enerji alışverişi oluyor. Elektrik kesintisi yaşandığı esnada ise Petkim tamamen kendi enerjisini üretip kullanıyordu. Yeniden kaliteli enerji sağlanana kadar geçen sürede emniyetli bir şekilde zorunlu duruş gerçekleştirildi. Çalışmaların tamamlanmasıyla komplekste tüm tesislere yeniden elektrik enerjisi verildi. Dileğimiz ülkemizde enerji kaynaklı bu tür duruşların hiç yaşanmamasıdır. Bizim dışımızdaki faktörler sebebiyle üretimimize bir süre ara verirken kompleksin güvenliğini sağlayan ve bir bakıma sigorta işlevi gören 
bacalarımızı bir süre yakmak zorunda kaldık." dedi. 
Petkim'in elektrik ve ara çekiş buharları ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Enerji Santrali'nde dört buhar türbini ile bir doğalgaz türbini bulunuyor. 64 MW gücünde 2 basınçlı turbo jeneratör,20 MW gücünde kondens türbinli turbo jeneratör, 21,7 MW gücünde kondens türbinli turbo jeneratör, 57,7 MW gücünde doğalgaz türbinli jeneratörle elektrik üretimi yapılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 20,26
En Yüksek: 20,42
En Düşük: 20,10
Değişim 0,70 %
FK: 6,95
PD / DD: 1,00
İşlem Hacmi 880.618.782
Toplam Adet: 43.441.532
Ağırlıklı Ort.: 20,31
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)