E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiPetkim için hedef fiyat yukarı çekildi---

Petkim için hedef fiyat yukarı çekildi

Petkim için hedef fiyat yukarı çekildi
08 Nisan 2016 - 15:17 borsagundem.com

İş Yatırım, Petkim değerlemesinde değişiklikler yaptı. Yapılan değişiklikler ışığında, Petkim için tavsiye ve hedef fiyatın yukarı çekildiği belirtildi

2015’te ulaşılan rekor kar marjları...

Nafta fiyatları ham petrol fiyatlarında 2015 yılında yaşanan hızlı düşüşü takip etti. Bu durum nafta bazlı petrokimya üreticilerinin etan bazlı üreticilerle karşılaştırıldığında artan etilen-nafta marjlarından faydalanmasını sağladı. Sonuç olarak Petkim 2015 yılında 626mn TL net kar açıkladı ki bu kar şirket tarihinin en yüksek rakamıydı. Bölgedeki diğer tesislerin bakım duruşları, şirketin gerçekleştirdiği kapasite artışı ve darboğaz giderici yatırımlar ve fiyat oynaklığı yaşanan bir dönemde şirketin ülkedeki tek petrokimya tesisi olmasının getirdiği faydaların da yüksek karlılığın arkasındaki diğer önemli unsurlar olduğunu belirtelim.

...2016’da devam edecek 

1Ç16 etilen-nafta spredleri 4Ç15’teki ortalamanın %5 üzerinde, 520 ABD$/ton seviyesinde seyretti. Düşen ham petrol fiyatları dünya genelinde etilen kapasite yatırımlarının ertelenmesine neden oldu. Bu durumun nafta bazlı üreticilerin cazip ürün marjlarından faydalanmaya devam edeceğini gösteriyor. Biz 2016 yılı ürün marjlarında 2015 yılının özellikle ikinci ve üçüncü çeyreğinde yaşanan bölgesel bakım duruşlarının olumlu etkisini elimine etmek için %15 daralma öngördük.

Güçlü bir 1Ç16 performansı bekleniyor

1Ç16’teki etilen-nafta marjlarını ve Türkiye’deki talep durumunu gözönüne aldığımızda Petkim’in güçlü operasyonel performansına devam edeceğini öngörüyoruz. Satış haciminin 3Ç15 ve 4Ç15’teki seviyelere yakın olduğu beklentisi ile (450 bin ton) Petkim’in 1Ç16’da VAFÖK ve net karının önceki yıla göre sırasıyla %108 ve %117 büyüme göstereceğini öngörüyoruz.

Petkim değerlememizde aşağıda sıraladığımız değişiklikleri yaptık:

1) Modelimizde hacim ve kar marjı beklentilerimizi 1Ç16 ürün rasyolarını da gözönüne alarak güncelledik.

2) İNA değerlememizi bir çeyrek öne taşıdık ve en son net nakit rakamlarını ekledik.

3) Benzer şirket çarpanlarını güncelledik,

4) Döviz kurları, ham petrol fiyatları gibi makro ekonomik beklentilerle ilgili güncellemelerimizi değerlemeye yansıttık ve

5) Petlim Limanı ile ilgili konteyner hacmi tahminlerimizi APM Terminals’ın Petlim’e daha yüksek bir hacim yönlendireceği öngörüsü ile yukarı yönlü olarak değiştirdik.

Tavsiye ve hedef fiyatı yukarı çektik

Bu değişikliklerin sonunda Petkim için hedef fiyatımız 5,09 TL’ye yükseldi. Hedef fiyatımızın içerisinde %8 temettü verimi de bulunmaktadır. Hedef fiyata ulaşırken Petkim’in %70 hissesi için 330mn ABD$ katkı öngörürken STAR rafinerisinin 2018 yılının ikinci yarısından itibaren Petkim’e yıllık 110mn ABD$ VAFÖK sağlayacağını tahmin ettik. Petkim için tavsiyemizi AL’a yükseltiyoruz. Tavsiyemizi olumsuz yönde etkileyebilecek koşulları petrokimya marjlarında yaşanabilecek ani düşüşler, yapılan yatırımların katkısının beklenin altında kalması ve liman yatırımının devreye alınmasındaki gecikmeler ve talepte beklenin altında daralma olarak sıralayabiliriz.

İŞ YATIRIM

Borsa İstanbul’dan Borsa Gündem’e açıklama

 

HSBC’den Koç Holding için TUT tavsiyesi

 

Moody's'den karar öncesi açıklama!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 20,26
En Yüksek: 20,42
En Düşük: 20,10
Değişim 0,70 %
FK: 6,95
PD / DD: 1,00
İşlem Hacmi 880.618.782
Toplam Adet: 43.441.532
Ağırlıklı Ort.: 20,31
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)