E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPETKİM Genel Müdürü istifa etti, gözaltına alındı---

PETKİM Genel Müdürü istifa etti, gözaltına alındı

PETKİM Genel Müdürü istifa etti, gözaltına alındı
28 Temmuz 2016 - 09:00 borsagundem.com

PETKİM Genel Müdürü Saadettin Korkut ve bazı üst düzey yetkilileri istifa etti, PETKİM ve ilişkili kurumlarda 200 kişi FETÖ bağlantısı nedeniyle işten uzaklaştırıldı. Korkut gece evinde gözaltına alındı

Petkim Petrokimya Holding AŞ (PETKİM) Genel Müdürü Saadettin Korkut ve bazı üst düzey yetkililerin istifa ettiği, ayrıca PETKİM ve ilişkili kurumlarda 200 kişinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı nedeniyle işten uzaklaştırıldığı belirtildi. Korkut, gece evinde gözaltına alındı. 

PETKİM Genel Müdürü Korkut, SOCAR Kamu İlişkileri Direktörü Ömer Adsız, Star Rafineri İnsan kaynakları Direktörü Fuat Ulagay, SOCAR İnsan Kaynakları Direktörü Ilgar Mehmetoğlu ve SOCAR Bilgi İşlem Direktörü Çetin Korkut bugün itibarıyla istifalarını verdi.

SOCAR Türkiye ve PETKİM'deki bu istifaların, FETÖ ile yürütülen incelemeyle bağlantılı olduğu iddia edilirken, bu arada PETKİM'de 200'ün üzerinde çalışanın da aynı sebeplerle işten uzaklaştırıldığı kaydedildi.

PETKİM Genel Müdürü Saadettin Korkut akşam saatlerinde kurum çalışanlarına bir veda mesajıyla istifasını duyurdu.

Petkim tarafından bu sabah KAP'a yapılan açıklamada, Şirketin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin KORKUT'un istifa ederek bu görevlerinden ayrılmış olduğu,şirkete Genel Müdürü olarak Anar Mammadov'un atandığı bildirildi.

GÖZALTINA ALINDI

Aliağa ilçesinde kurulu Petrokimya Holding AŞ (PETKİM) Genel Müdürü Saadettin Korkut'un evinde gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde çalışanlarına bir mesajla istifasını duyurduğu belirtilen PETKİM'in Genel Müdürü Korkut'un Karşıyaka ilçesindeki evine, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Aynı saatlerde Korkut'un PETKİM yerleşkesindeki makam odasına da baskın yapıldı.

Gözaltına alınan Korkut'un, evinde ve makam odasında yapılan aramalarda bazı bilgi ve belgelere ulaşıldığı ifade edildi.

El konulan tüm bilgi, belge ve dijital materyaller ile birlikte İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine getirilen Korkut'un, sorgu işlemlerine başlandığı kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 20,30
En Yüksek: 20,70
En Düşük: 20,20
Değişim 1,50 %
FK: 6,96
PD / DD: 1,01
İşlem Hacmi 1.314.040.155
Toplam Adet: 64.235.478
Ağırlıklı Ort.: 20,47
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ilker28 Temmuz 2016 21:36

    heryeri örümcek gibi sarmışlar . heryerde birbirlerini kayırmış kollamışlar .

  • nejdet28 Temmuz 2016 12:50

    Petkim içerisinde konumlanan bu yapılanmalar Petkime doğru ve ilkeli iş yapan bazı firmalarıda tasfiye ve cezalandırma ile uzaklaştırarak rahat nefes almayı sağlamışlardır.Yukardan aşağı ve aşağıdan yukarı her depertmanda örgütlüdürler.

  • Bika28 Temmuz 2016 00:37

    Azerbaycan'da da Fetocular etkinmiş.