E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor​Perier 3'te 3 yaptı---

​Perier 3'te 3 yaptı

​Perier 3'te 3 yaptı
30 Eylül 2014 - 21:19 borsagundem.com

2014 FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası B Grubu'nda Türkiye ile Mozambik karşı karşıya geldi.

Potanın Perileri gruptaki son maçında Mozambik'i 64-54 yenerek yenilgisiz olarak çeyrek finale yükseldi. 

Potanın Perileri, Işıl Alben, Begüm Dalgalar, Esmeral Tunçluer, Bahar Çağlar ve Lara Sanders beşiyle başlarken, Mozambik ise Deolinda Ngulela, Anabela Cossa, Leia Dongue, Odelia Mafanela ve Delolinda Gimo beşiyle parkede yer aldı.

Lara Sanders ve Bahar Çağlar ikilisiyle oyunun başında pota altını etkili kullanan millilerimiz, Işıl Alben’in de hücumları iyi organize etmesiyle 3.dakikada skoru 3-7 yaptı. Begüm Dalgalar’ın üç sayılık basketinin ardından mola alan Mozambik, hücumdan boş dönerken, Ay Yıldızlılarımız ise Begüm ile 8 sayılık farkı yakaladı (5-13). Ancak bu dakikadan sonra Leia Dongue’un skorer oyunuyla 7-0’lık seri yakalayan Mozambik, durumu da 12-13 yaptı. İlk periyotu A Milli Kadın Takımımız 12-18 önde tamamladı. İkinci periyotta toplu iyi paylaşan ve Tuğba, Cansu ve Tuğçe üçlüsüyle hücumlardan basketler çıkartan millilerimiz, 15.dakikada 13 sayılık farkı yakaladı (16-29). Mola alan Mozambik, aranın ardından Delolinda Gimo’nun üç sayılık basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozdu. İlk yarıyı A Milli Kadın Takımımız, Tilbe Şenyürek’in basketiyle 23-36 önde kapattı.
 
Düşük tempoda başlayan üçüncü periyotta millilerimiz ilk sayılarını Şaziye İvegin Üner ile buldu. Alan savunmasına karşı Leia Dongue ve Delolinda Gimo ikilisiyle skor bulan rakibine Ay Yıldızlılarımız, Şaziye ile yanıt verdi. A Milli Kadın Takımımız, son bölümde Tuğçe Canıtez ile Cansu Köksal ile sayılar bulurken, son 10 dakikalık bölüme de Begüm Dalgalar’ın üç sayılık basketiyle 38-55 üstün girdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)