E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon'dan YPG ile ortak devriye açıklaması---

Pentagon'dan YPG ile ortak devriye açıklaması

Pentagon'dan YPG ile ortak devriye açıklaması
06 Kasım 2018 - 01:27 borsagundem.com

ABD liderliğindeki koalisyon güçleri sözcüsü Ryan, terör örgütü YPG ile Türkiye sınırında ortak devriyeye çıktıklarını açıklamıştı. Pentagon Sözcüsü, "Devriyenin amacı hem SDG hem de Türkiye'nin güvenliği" dedi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü YPG/PKK mevzilerine top atışı yapmasının ardından ABD örgütle bölgede devriye başlattı. Terör örgütü YPG ile ortak devriyeye çıkılması hakkında ilk açıklama önceki gün ABD liderliğindeki koalisyon güçleri sözcüsü Yarbay Sean Ryan tarafından yapılmıştı. 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Rob Manning, Pentagon'da düzenlediği günlük basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Albay Manning, "Cuma günü ABD kuvvetleri, SDG ortaklarımızla Suriye'nin kuzeydoğu sınırları boyunca güvence devriyelerine başladı" ifadesini kullandı.

Suriye'de tüm tarafların DEAŞ'ın yenilmesine odaklanması gerektiğini savunan Manning, "Bu spesifik devriyeler için düzenlemiş bir takvim veya düzenlilik söz konusu değil; bu devriyeler bize, SDG ortaklarımıza ve Türkiye'ye bölgenin güvenliğini sağlama imkanı tanıyacaktır." şeklinde konuştu.

Sözcü, Türk ve Amerikan askerlerinin Münbiç bölgesinde ortak devriyelere başladığını ve bu devriyelerin DEAŞ'ı kalıcı bir şekilde yenme hedefine odaklanmalarını sağlayacağını söyledi.

ABD askerlerinden terör örgütü YPG ile Türkiye sınırında ortak devriye

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)