E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon'dan Türkiye açıklaması---

Pentagon'dan Türkiye açıklaması

Pentagon'dan Türkiye açıklaması
15 Ağustos 2018 - 01:13 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı'ndaki basın toplantısında soruları yanıtlayan DEAŞ karşıtı koalisyon komutanlarından Gedney, siyasi sorunların Türkiye ile askeri ilişkileri etkilemediğini söyledi

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon komutanlarından Felix Gedney, Türkiye ve ABD arasında son dönemde yaşanan diplomatik sorunların askeri ilişkileri etkilemediğini bildirdi.

Gedney, ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) düzenlenen basın toplantısında, kendisine yöneltilen sorular üzerine Türkiye ve ABD ilişkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye ve ABD arasında devam eden diplomatik sorunlar askeri olarak Türkiye ile ilişkinizi etkiledi mi? İncirlik Üssü'nün kullanımı konusunda bir değişiklik gözlemliyor musunuz?" şeklindeki bir soru üzerine Gedney, "Hayır, Türkiyeli müttefiklerimizle ilişkimizde bir değişiklik görmüyoruz" yanıtını verdi.

Türkiye'nin koalisyon içerisinde önemli bir role sahip olduğuna işaret eden Gedney, "Onlar (Türkiye) askeri koalisyona, askeri birlikle destek veren bir ülke ve kıymetli bir NATO müttefiki ve aynı zamanda önemli bir bölgesel müttefik. Stratejik seviyede yaşananlar var, fakat profesyonel ilişkimizde operasyonel ve taktiksel anlamda bir değişiklik görmüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdulselam varli 15 Ağustos 2018 10:27

    AMERIKA katil katil dedikçe sol cenaha saldırıldığı dönemlerde geçtik demekki sol haklıymış ben sağcı bir vatandaş OLARAK sol cenahtan ÖZÜR DILIYORIM

  • ALAATTIN ÇIMBIZCI15 Ağustos 2018 09:22

    ülkemizdeki tüm pislikleri ve tüm şehitlerimizi planlayan ve öldüren sizlersiniz.bizler tüm halkımızın bunları herkesin bildikce bunlar paniğe kapıldılar ve şuan dikkati başka yere çevirmek icin dikkatleri ekonomiye yönlendirdiler.

  • .15 Ağustos 2018 09:20

    ulan bu abd,liler nasil insanlarmış ya her türlü oynamaktan yüzleri kizarmiyor bunlarin kalitesi diblerde geziyo

  • Bika15 Ağustos 2018 08:29

    ABD'deki sistemi geri kalmış ülkelerdeki monarşilerle karıştırmamak gerekir. Başkan, Kongre, Pentagon, CIA ve yargıya dayalı güçler ayrılığı var.

  • Vatansever15 Ağustos 2018 07:20

    Madem öyle f35 leri neden vermiyonuz adiler.