E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon: O gücün adı ordu değil---

Pentagon: O gücün adı ordu değil

Pentagon: O gücün adı ordu değil
18 Ocak 2018 - 02:24 borsagundem.com

Pentagon, Suriye'de SDG ismini kullanan terör örgütü PYD/PKK'ya kurdurmayı planladıkları gücün "ordu" veya "sınır muhafız gücü" olmadığını savundu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), sözcülerinden Eric Pahon yazılı açıklamasında, "ABD, Suriye'de yerel güvenlik güçlerini eğitmeye devam ediyor. Eğitim, toplumları yıkıma uğramış mültecilerin evlerine dönmeleri için güvenliği artırmak üzere tasarlanmıştır. DEAŞ'ın aynı zamanda yönetimsiz ve kurtarılmış olan yerlerde tekrar ortaya çıkmaması için gereklidir. Bu yeni bir 'ordu' veya 'konvansiyonel sınır muhafız gücü' değildir" ifadelerini kullandı.

Söz konusu gücün ve verilecek eğitimin DEAŞ karşıtı kampanyanın amaçlarına uygun olduğunu savunan Pahon, eğitilen güçlerin istikrar çalışmalarını kolaylaştıracağını ve Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğündeki Cenevre Sürecine destek sağlayacak koşulları oluşturacağını öne sürdü.

Suriye'de DEAŞ karşıtı operasyonların bitmediğini belirten Pahon, şöyle devam etti:

"Bu güvenlik güçleri içeride DEAŞ savaşçılarının Suriye'den kaçışını engellemeye ve kurtarılmış bölgelerdeki yerel güvenliği sağlamaya odaklıdır. Bu güçler yerel halkı koruyacak ve Cenevre'de Suriye iç savaşının uzun dönemde çözümünü beklerken DEAŞ'ın ABD'ye, müttefik ve ortaklarına karşı yeni saldırı gerçekleştirmelerini engelleyecek."

Türkiye'nin güvenlikle ilgili kaygılarının farkında olduklarına değinen Pahon "Türkiye'nin güvenlik endişeleri meşrudur. DEAŞ'ı yenmek üzere Suriye'deki çabalarımız konusunda Türkiye ile tamamen şeffaf olacağız ve terörle mücadele çabalarında NATO müttefikimizin yanında duracağız" değerlendirmesinde bulundu.

PENTAGON KOALİSYON İLE ÇELİŞTİ

Koalisyon daha önce 30 bin kişiyi bulacak yapılanmanın adını "Sınır Güvenliği Gücü" olarak açıklamıştı ancak Pentagon'un bu isimden geri adım atması dikkati çekti.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, "Koalisyon yeni 'Suriye Sınır Güvenliği Gücü' kurmak üzere (PYD/PKK'nın paravanı) SDG ile ortak çalışmaktadır." demişti.

230 kişinin eğitildiğini aktaran Dillon, bu gücün sayısının 30 bini bulacağını ifade etmişti.

Söz konusu güce katılanların, yaşadıkları yerlere yakın bölgelerde görev alacağını kaydeden Dillon, "Kuvvetin etnik bileşimi görev yaptıkları yerlere göre değişiklik gösterecektir. Kuzey Suriye'de daha çok Kürtler görev alacakken, Fırat Vadisi ve Irak sınırı boyunca güneye doğru ise daha çok Araplar görev alacak." açıklamasını yapmıştı.

Albay Dillon, 30 bin kişilik "ordunun" 15 bininin DEAŞ ile mücadele bitmek üzere olduğu için (PYD/PKK'nın paravanı) SDG mensuplarından istihdam edileceğini vurgulamıştı.

Kalan 15 bin kişi için ise eğitim ve istihdam süreçlerinin başladığını belirten Dillon, PYD/PKK'nın halen Deyri Zor yakınlarından DEAŞ ile mücadeleye devam ettiğini savunmuştu.

Fırtına obüsleri YPG hedeflerini vuruyuror

 

Tillerson: Irak'ta yaptığımız hatayı Suriye'de yapamayız

 

Bakanlar Kurulu sonrası Bozdağ'dan açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET18 Ocak 2018 13:34

    bu abd yi sallamamanın vakti geldi

  • tv18 Ocak 2018 10:07

    bunların gittigi hangi ülkeye huzur gelmişki kanve gözyaşından başka tüm abd lileri ülkelerden kovacaksın hepsi ajan vermiş oldukları beyanatlar yalan yalan bunlardan aslados olmaz

  • Çocuklara masallar18 Ocak 2018 09:33

    Elimize balon ağzımıza şeker vere vere hedeflerine yürüyorlar

  • mali18 Ocak 2018 09:10

    O gücün adı ordu değilmiş, doğru. Çünkü kurulan güç terör örgütü. Bizi aptal mı sanıyor bu adam!

  • Burak Gencer18 Ocak 2018 04:41

    Nihayet Türkiyenin ne kadar haklı olduğunu anladılar.Türkiye avrupanın kale duvarı.ABD için se hem incirliği kullanacaksın hemde teröristleri destekleyeceksin böyle bir şey Amerikanın dünyadaki prestijini sarsar.Yıllardır Abd bu şekilde ikili oynayarak en yakın müttefiğini kaybetme durumunda ve bunun tek sorumlusuda Abd.Türkiye yıllardır Abd ile iyi bir müttefik olmuştur.