E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon: Niyetimiz o silahların toplanması---

Pentagon: Niyetimiz o silahların toplanması

Pentagon: Niyetimiz o silahların toplanması
28 Kasım 2017 - 23:30 borsagundem.com

Pentagon bazı gazetecilerin sorularına yazılı verdiği yanıtta, PKK/PYD’ye verdikleri büyük araçlar ve ağır silahları geri toplama niyetinde olduğunu açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), dünkü basın toplantısında Pentagon sözcüsü Albay Rob Manning’e bazı gazetecilerce sorulan sorulara bugün yazılı cevap verdi.

Bir gazetecinin "dağıtılan silahların toplanması aşaması olacak mı?" şeklindeki sorusunu Pentagon, "Niyetimiz spesifik tehditler ortadan kaldırıldıktan sonra büyük araçlar ve ağır veya personelce kullanılan silahların toplanmasıdır." şeklinde yanıtladı.

AA'nın haberine göre; açıklamada ayrıca ABD askerlerinin de sahada silahların kullanımını izlediğini ve ABD’nin destek verdiği kuvvetlerin ABD desteğinin ön koşulu olan Cenevre Konvansiyonu ve Silahlı Çatışma Kanunlarına riayet etmeyi kabul ettiği öne sürüldü.

"Bakan’ın (Jim Mattis) dediği gibi Cenevre görüşmelerini desteklemek için mi SDG’ye (PKK/ PYD) silah veriyorsunuz?” şeklindeki bir soruya ise Pentagon yetkilileri, DEAŞ ile mücadelenin devam ettiğini ve DEAŞ’a kalıcı bir yenilgi için yapılması gerekenlerin bulunduğunu öne sürerek ABD’nin PKK/PYD'ye destek vermeye devam edeceğini yineledi.

Açıklamada desteğin detayları paylaşılmazken, PKK/PYD’ye verilen desteğin gözden geçirildiği hatırlatıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gelecek için 29 Kasım 2017 09:32

    Adamlar bu işi iyi biliyor, bir taraftan pydye silah yığınağı yaparken bir taraftan da bizi oyalıyorlar... Biz de yalan olduğunu bile bile her seferinde beklemek zorunda kalıyoruz. Yanarım abuk subuk şeylerle geçen yıllara, yok kıyafetti şapkaydı, yok alfabeydi, yok darbeydi, yok irticaydı gibi saçma saban bahanekerle 1 yüz yıl heba oldu. Perşembenin gelişi Çarşambadan belliydi. Ülkeyi kurulduğu ilk günden silah üretimi ve teknolojiye ağırlık verseydik bugün kimse bizi oyalayamazdı.

  • Cakalların hükmü kurt ayağa kalkana kadardır29 Kasım 2017 09:04

    O silahları sizin bitarafınıza monte edicez yakındır bedelini ödiceniz.

  • men29 Kasım 2017 09:03

    bizi salak yerine koyuylar... neden mi çünkü eknmk gücümüz yok...

  • emm,28 Kasım 2017 23:45

    biz de söylediklerini yemek niyetinde değiliz