E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıParitenin ilk tepkisi sert geri çekilme oldu---

Paritenin ilk tepkisi sert geri çekilme oldu

Paritenin ilk tepkisi sert geri çekilme oldu
20 Ekim 2016 - 14:39 borsagundem.com

Kapital FX Araştırma Uzman Yardımcısı Yazal Kurgut , kurlardaki gelişmeleri yorumladı

USDTRY

TCMB faiz kararında bir değişiklik yapmadı. Marjinal fonlama oranı %8.25'te bırakıldı. Basın duyurusunda döviz kuru ve diğer maliyet unsurlarındaki gelişmeler enflasyon görünümündeki iyileşmeyi sınırlandırmakta bu nedenle temkinli duruşun korunmasını gerektirdiğini ileri sürüldü. Paritenin ilk tepki olarak sert bir şekilde 3.0510 seviyelerine kadar geri çekildi. Bu eğilimle 3.10 - 3.05 bant aralığının bir kademe altına geçilebilir. Ancak FED faiz artırım fiyatlamasındaki eğilim ve jeopolitik riskler TRY'de kalıcı bir değer kazancı önünde engel olabilir. Bu hamle karşısında 3.0750 direnci güncelliğini koruyacaktır.
  
 
GBPUSD

Eylül yında İngiltere'de perakende satışlar aylık bazda değişim göstermezken, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %4.1, çekirdek perakende satışlar ise geçtiğimiz aya göre değişim göstermezken, yıllık bazda %4.0 şeklinde açıklandı. Gelen veriler beklentilerin altında kalmasıyla GBP'de zayıf görünüm destek buldu. Son bir hatalık eğilimde paritenin 1.2330 seviyesinin üzerinde tutunaması dikkat çekmekte. 1.2500 seviyesinin üzerine ataklar gelmediği müddetçe zayıf görünüm devam edecektir. Bu nedenle, paritenin yukarı yönlü eğilimi sınırlı kalabilir. Baskının devamı halinde 1.2135 direnci takip edilebilir.
  
 
USDJPY

USDJPY, kısa vadeli yükseliş kanalının alt bandından destek almış ve yukarı yönlü hareketlenmeye çalışıyor. Yukarı yönlü hareketlenmeler olsa da, küresel çapta oluşan tedirginliğin zayıflamış da olsa sürmesi; bu hareketlenmelerin kısıtlı kalmasına neden oluyor. Güçlü bir değer kazanımı eğiliminden söz etmek için 200 günlük hareketli ortalama olan 107,20 seviyesinin aşılması gerektiğini düşünüyoruz. Aşağı yönlü fiyat hareketleri karşısında ise 102,50 desteği önem oluşturmaktadır.
  
 
XAUUSD

Gün içinde değerli metaller yatay bir seyir sergiliyor. Altın da 200 günlük hareketli ortalaması olan 1268,50 civarında fiyatlanmayı sürdürüyor. Alımların hızlanması ve 1280 üzerine tırmanılması durumunda, 50 günlük hareketli ortalamanın yyakınsadığı 1300 seviyesi dikkatle izlenmelidir. Bu seviyenin aşılamamsı halinde, altında tekrar sert geri çekilemeler görülebilir. Alt tarafta 1212 seviyesi öne plana çıkacaktır. 1212 altında oluşabilecek aşağı yönlü trend kanalı daha da dikleşebilir.
  

Kapital FX



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)