E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinPakistan'da düşen uçağın enkazına ulaşıldı: 48 ölü---

Pakistan'da düşen uçağın enkazına ulaşıldı: 48 ölü

Pakistan'da düşen uçağın enkazına ulaşıldı: 48 ölü
08 Aralık 2016 - 00:27 borsagundem.com

Pakistan’da düşen uçağın enkazı başkent İslamabad’ın yakınlarında dağlık bölgede bulundu. Uçakta bulunan 48 kişiden kurtulan olmadığı, cesetlerin tamamının yandığı bildirildi. Ölenler arasında ülkenin ülkenin ilk pop şarkıcısı Cemşid de bulunuyor

Pakistan Havayolları'nın Chitral-İslamabad seferini gerçekleştiren yolcu uçağı kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. Uçağın enkazı başkent İslamabad’ın 125 kilometre kuzeyinde dağlık bir bölgede bulundu. Uçakta 42 yolcu, beş mürettebat ve bir yer üstü mühendis bulunduğu bildirildi. 

Yetkililer cesetlerin tamamen yandığını bildirirken, kazadan kurtulan olmadığını aktardı.

Kazanın duyulmasının ardından Pakistan Havayolları'na güvenlik eksikliği nedeniyle eleştiriler yoğunlaşırken şirketin başkanı Azam Sehgal, herhangi bir teknik hatanın söz konusu olmadığını belirterek, "Bu trajik bir kazadır. Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Yaşananlar çok üzücü. Şimdi ilk yapacağımız enkazdaki yolcularımızın cenazelerini çıkarıp İslamabad'a ulaştırmak ve ailelerine teslim etmektir" diye konuştu. 

BAŞBAKAN ŞERİF'TEN AÇIKLAMA

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, yaptığı açıklamada kazadan duyduğu derin keder ve üzüntüsünü bildirdi. 

ÜNLÜ ŞARKICI DA UÇAKTAYDI

Hayatını kaybeden 42 yolcu arasında Pakistan'ın ilk pop sanatçısı Cüneyd Cemşid ve eşinin  de bulunduğu doğrulandı.

Cemşid'in yarım milyona yaklaşan Twiitter takipçileri, ünlü sanatçının ölümü nedeniyle üzüntülerini bildirirken 1987'de piyasaya çıkan ve Pakistan'ın 'gayriresmi milli marşı' olarak ünlenen Dil Dil Pakistan şarkısına övgüler yağdırdı. 

Olimpiyat gümüş madalya sahibi Pakistan asıllı İngiliz boksör Amir Khan, paylaştığı tweet'te, kazadan duyduğu üzüntüyü bildirdi ve "Uçakta bulunanlar arasında arkadaşım Cüneyd Cemşid ve ailesi de bulunuyor, kalbim onlarla..." ifadesini kullandı. 

VAAZ VE İLAHİLERE BAŞLADI

Cüneyd Cemşid, General Ziyaül Hak'ın 1987'de ölümünün ardından Pakistan'da başlayan pop müziği akımının öncülerindendi. 'Yaşam Belirtileri adlı grubu, hâlâ ülkenin en iyi gruplarından biri olarak biliniyor 

ABD'deki 11 Eylül saldırılarından sonra pop müziğinden uzaklaşan Cemşid, Tebliğ Cemaati'ne katıldı. Sakal bırakan ve kurta-şalvar denilen milli giysileri giymeye başlayan Cemşid, vaaz vermeye ve ilahiler söylemeye başladı. J-Dot adlı giysi moda tasarım akımını da başlatan Cemşid'in kurduğu şirket zincirinin Ortadoğu ve İngiltere'de de şubeleri bulunuyor. Üç eşi bulunan Cemşid, uçakta en küçük eşiyle birlikte yolculuk ediyordu.

Uçak düştü, 47 yolcusu var!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)