E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPakistan “gelişen piyasa” olacak---

Pakistan “gelişen piyasa” olacak

Pakistan “gelişen piyasa” olacak
29 Mayıs 2017 - 10:18 borsagundem.com

Pakistan hisse senetlerine, MSCI Inc.'in ülkeyi gelişen piyasa statüsüne yükseltmesi öncesinde 500 milyon dolarlık giriş olabilir

EFG-Hermes Holdings SAE'ye göre Pakistan hisse senetleri yurtdışı fonlar için o kadar popüler olacak ki MSCI Inc.'in ülkeyi gelişen piyasa statüsüne yükseltmesi öncesinde hisse senedi piyasası başa çıkabileceğinden daha fazla kaynak çekecek.

Kahire merkezli yatırım bankasından Ali Khalpey, 31 Mayıs'ta ülkenin hisse senetlerine 500 milyon dolar kadar giriş olabileceğini belirtiyor. Kıyaslamak gerekirse Pakistan, 2010 yılının tamamında 532 milyon dolar yatırım almıştı. KSE 100 Endeksi bu ay yüzde 6.8 yükselerek rekor kırdı.

Khalpey, Bu çok büyük bir miktar ve sistemde beklediğimiz hacimle başa çıkabilecek yeterli kapasite mevcut değil” dedi.

Khalpey, “Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) statüsü MSCI tarafından yükseltilirken de benzer yatırımcılarla çalıştık. Fon girişleri kademeli olmayacak” dedi. Görüşlerini Bloomberg News ile paylaşan Khalpey, EFG-Hermes'in ofisini açmak üzere Karaçi'de bulunuyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)