E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖzlü: Beş kıyı bölgesinde, beş yatırım adası ---

Özlü: Beş kıyı bölgesinde, beş yatırım adası

Özlü: Beş kıyı bölgesinde, beş yatırım adası
25 Haziran 2017 - 18:14 borsagundem.com

Sanayi Bakanı Faruk Özlü, beş stratejik kıyı bölgesinde deniz doldurma yöntemiyle beş yatırım adası yapılacağını söyledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayide bir sıçrama dönemine girilmesi için büyük ölçekli endüstri bölgeleri kurulması başta olmak üzere, birçok alanda yeni adımlar atmaya hazırlandıklarını söyledi. Bu adımlar arasında Trabzon ve Zonguldak'ta deniz doldurma yöntemiyle yatırım adası yapmak da var:

"Büyük endüstri bölgelerinin kurulması için bir planlama yapıyoruz. Bu bölgeler tıpkı Singapur’daki gibi yatırım adalarına dönüşecek. Türkiye’ye sıçrama yaptıracaksak, bu sanayi ve teknoloji ile olacak. Bunun için büyük ekonomik bölgelere ihtiyaç var.

Bu kapsamda beş ayrı tematik bölge belirliyoruz. Birisi Trabzon. Burada denizi doldurarak bir yatırım adası kurmak istiyoruz. Diğeri Zonguldak’ı içine alacak, Batı Karedeniz endüstri bölgesi. Bir diğeri Menemen ve Aliağa’yı içine alan Kuzey Ege civarı. 4’üncü olarak Güney Marmara’da büyük bir ekonomik planlanıyor. Bir de Adana-Mersin petrokimya endüstri bölgesi düşünülüyor. Böylece beş ayrı stratejik bölgede beş büyük yatırım adaları kurulacak.

Endüstri bölgeleri kurulurken, oralarda yapılacak stratejik yatırımlar da tek tek planlanacak. Örneğin, Aliağa ve Mersin tarafında kurulacak bölgelerde petrokimya ağırlıklı olacak. Batı Karadeniz’de otomotiv bölgesi oluşturulacak. Bunların her biri yıllık 40-50 milyar liralık cirosu olan yatırımlar olacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)