E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖzlü: Bayramdan sonra iş dünyası ile görüşeceğiz---

Özlü: Bayramdan sonra iş dünyası ile görüşeceğiz

Özlü: Bayramdan sonra iş dünyası ile görüşeceğiz
23 Haziran 2017 - 15:00 borsagundem.com

Sanayi Bakanı Özlü: Bayramdan sonra iş dünyası ile görüşeceğiz, amaç bu yıl yerli otomobil sözleşmesini imzalamak

Sanayi Bakanı Faruk Özlü, bayramdan sonra iş dünyası ile yerli otomobil üretimi konusunda görüşme trafiklerinin olacağını belirterek, yerli otomobil sözleşmesini bu yıl içerisinde imzalamayı amaçladıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 24 Mayıs'ta Türkiye odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyelerinden yerli otomobil yapımı konusundaki çalışmalara katkıda bulunmalarını istemiş, "TOBB kendi çatısı altında yüzde yüz yerli otomobili çıkarsın" demişti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Erdoğan'a, "Siz Cumhurbaşkanı olarak destek verdiğiniz sürece, bu yerli otomobili biz kendi içimizde en mükemmel şekilde üretiriz" demişti. 
 Özlü bugün yerli otomobil konusundaki çalışmalarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Devlet tarafında biz gerekeni yapıyoruz. Ancak özel sektör tarafında bir yüklenici adayına ihtiyaç var. TOBB Başkanı'nın iş dünyasını koordine etme talebi oldu. Cumhurbaşkanı bu görevi verdi. TOBB Başkanı ve biz çalışıyoruz, inşallah bayramdan sonra yerli otomobil konusunda iş dünyası ile hızlı bir trafik olacak." İş dünyası ile yapacakları görüşmelerde bir yapılanma oluşturacaklarını da kaydeden Özlü, "Amacımız bu yıl içerisinde Türkiye'nin yerli otomobil sözleşmesini imzalamak. Türkiye tarafından tasarımı yapılmış, tüm fikri mülkiyet hakları bize ait olan bir otomobilin 2019'da yollarda olmasını hedefliyoruz" ifadesini kullandı.
Türkiye'de birçok küresel otomotiv üreticisi yerel ortaklarla otomobil tasarlıyor ve üretiyor olsa da hükümet tümüyle yerli bir otomobilin üretilmesini de istiyor. Sektör uzmanları yerli otomobil üretecek mühendislik gücü ve altyapısının ülkede bulunduğunu ancak dünya pazarlarında marka yaratmanın zor olabileceği belirtiyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)