E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖzgür Suriye Ordusu sınırı geçti!---

Özgür Suriye Ordusu sınırı geçti!

Özgür Suriye Ordusu sınırı geçti!
24 Ağustos 2016 - 12:53 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IŞİD'e karşı yapılan operasyona dair açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Özgür Suriye Ordusu sınırı geçti" dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye sınırındaki Cerablus kasabasını IŞİD'den temizlemek için başlatılan askeri operasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin amacının Suriye'deki bataklığı kurutmak olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "YPG Fırat'ın doğusuna geçmeli, Aksi takdirde biz gereğini yaparız" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Suriye'nin diğer tarafından DAEŞ'in gönderdiği roketler bizim şehirlerimizi hedef alıyordu. Bu arada DAEŞ bu füzeleri nereden buluyor? Kim veriyor?"

"Bu operasyonun amacı DAEŞ'i sınırımızın diğer tarafından temizlemektir, kuzeyden aşağıya doğru süpürmektir"

ÖSO SINIRI GEÇTİ

"Biz başından beri bunu ABD ile planladık. ABD, HIMARS'ları getirecekti ama maalesef henüz gelmedi. Şu andaki operasyonda bir taraftan bizim tanklarımız aynı şekilde diğer elimizdeki tüm imkanlarla bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Ilımlı muhalefet Özgür Suriye Ordusu buraya girdi. Tanklarımız da bu geçişleri garanti altına almak için şu anda gerekeni yapıyor. Yani TSK'nın faaliyetleri planlandığı gibi şu anda aksamadan devam ediyor. Hava desteği ile ilgili de koalisyon ile birlikte çalışıyoruz."

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HEPSİYLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

"Terör örgütlerinin hepsiyle bu şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. PKK YPG ile de, onların bir farkı yok zaten. Terör örgütleri ile mücadelemizi sürdüreceğiz çünkü Ankara'daki son iki terör saldırısının sorumluları Suriye'deki PYD kamplarından geldi."

"Peki Salih Müslim neden rahatsız oldu? Onlar bugüne kadar DAEŞ ile mücadele ettiğini iddia etmiyor muydu? Peki bizim DAEŞ'e karşı mücadelemizden neden rahatsız? Kendilerine teşekkür ediyoruz bizim müttefiklerimize anlatmaya çalıştıklarımızı itiraf ediyor. Yani benim derdim DAEŞ ile değil diyor, kendi ajandam var Kürt devleti kurmak istiyorum diyor. Amacı DAEŞ ile mücadele etmek olsa, Suriye'nin bütünlüğü olsa DAEŞ ile mücadele eden bir operasyona karşı çıkmaz ancak destek verir"

"YPG unsurları da bir an evvel Fırat'ın doğusuna geçmelidir. ABD de bunun sözünü verdi, bizim yaptığımız anlaşma da bu. Aksi takdirde biz gereğini yaparız."

"Boşalan bölgelerde kim yaşıyorsa oralar onlarındır. Bugüne kadar YPG, PKK gittikleri her yerde Arapları Türkmenleri ve kendisi gibi düşünmeyen Kürtleri göçe zorlamış ve etnik temizlik yapıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)