E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖzen: Bu kararı almaları zor olmadı---

Özen: Bu kararı almaları zor olmadı

Özen: Bu kararı almaları zor olmadı
23 Kasım 2014 - 10:04 borsagundem.com

Garanti’nin Genel Müdürü Özen, İspanyol ortakları BBVA’nın 3 yıldır Türkiye’yi de bankalarını da çok iyi tanıdığını belirtti.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, bankanın yüzde 14.89 hissesinin 5.5 milyar lira bedelle İspanyol BBVA’ya satışını değerlendirirken, “Son 3 yıldır Türkiye’yi de, bankayı da çok iyi tanıdılar. Bu karar onlar için çok da zor olmadı” dedi.  BBVA’nın Garanti Bankası’nda Doğuş Grubu’na ait payları satın almasını ve 2015 yılı bankacılık sektörüne ilişkin beklentileri değerlendiren Özen, yabancı yatırımcıların, Türkiye’nin hala çok büyük büyüme potansiyeli olduğunu düşündüklerini ve bankacılık  sektörünün önünün açık olduğunu dile getirdiklerini söyledi. 
 
Özen, bankacılıkla ilgili beklentilerini ise şöyle açıkladı: “2015 yılının 2014’ten biraz daha iyi bir yıl olma ihtimalini öngörüyorum. Sektörün aktif büyüklüğünde artış yüzde 10’a doğru yaklaşabilir. Kredilerde yüzde 17’lik bir büyüme görülebilir. Karlılıkta yüzde 3 ila 5 arasında bir artış beklemek de makul olur. Garanti ise sektörün  biraz daha üzerinde performans gerçekleştirir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)