E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÖzbal ve Erciyas Çelik'in birleşmesine onay çıkmadı---

Özbal ve Erciyas Çelik'in birleşmesine onay çıkmadı

Özbal ve Erciyas Çelik'in birleşmesine onay çıkmadı
04 Ağustos 2017 - 19:34 borsagundem.com

Özbal Çelik Boru ve Erciyas Çelik'in birleşmesine SPK'dan onay verilmediği bildirildi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), halka açık Özbal Çelik Boru Sanayi Ticaret'in tüm aktif ve pasifleriyle halka kapalı Erciyas Çelik Boru Sanayi'ne devrolması suretiyle Erciyas bünyesinde birleşmesine onay verilmediğini açıkladı.

SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, Kurul'un bu kararında şirketler tarafından Kurul'a sunulan ve onaylanan Duyuru Metni'ndeki şartların yerine getirilmemesinin etkili olduğu ifadesi yer aldı.

Kurul tarafından ayrıca, birleşmeye esas alınacak yeni finansal tablolar üzerinden ve birleşme oranının adil ve makul olduğuna ilişkin bir uzman kuruluş raporu ile tekrar başvurulması halinde, konunun tekrar değerlendirmeye alınabileceği de belirtildi.

SPK Bülteninde konu ile ile ilgili yer alan bildirim ise şu şekilde;

"Payları Borsa İstanbul A.Ş. (Borsa) Ana Pazar’da işlem görmekte olan Özbal Çelik Boru Sanayi Ticaret ve Taahhüt A.Ş.’nin aktif ve pasifiyle birlikte bütün halinde halka kapalı Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. (Erciyas Çelik) tarafından devralınması suretiyle Erciyas Çelik bünyesinde birleşilmesi için hazırlanan duyuru metnine Kurulumuzca onay verilmesine ilişkin olarak alınan Kurulumuzun 28.07.2017 tarih ve 29/998 sayılı Kararı’nda belirtilen şartların yerine getirilememiş olduğu dikkate alınarak, birleşme başvurusunun birleşmeye esas alınacak yeni finansal tablolar üzerinden ve birleşme oranının adil ve makul olduğuna ilişkin tereddüt bırakmayacak şekilde hazırlanan bir uzman kuruluş raporu ile başvurulması halinde yeniden değerlendirmeye alınabileceğinin birleşmeye taraf şirketlere bildirilmesine karar verilmiştir"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)