E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÖzak GYO: İptal yok, Zeytinburnu'ndaki projeye devam---

Özak GYO: İptal yok, Zeytinburnu'ndaki projeye devam

Özak GYO:  İptal yok, Zeytinburnu'ndaki projeye devam
21 Nisan 2017 - 14:32 borsagundem.com

Zeytinburnu'ndaki eski Tank Bakım Fabrikası'nın arazisini konut, ticaret ve turizm alanına çeviren imar planlarının mahkemece iptal edildiği haberi için Özak GYO, “Kesinleşmiş karar yok. Şirketimiz bu davanın davalısı konumunda değildir” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından eski Tank Bakım Fabrikası arazisine yönelik 2013'te onaylanan planlar, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından, “Bölgenin sosyal ve teknik donatı dengesini bozması, kamuya açık bir donatı alanını ortadan kaldırması, plan bütünlüğü ve plan kademelenmesi ilkelerini göz ardı etmesi” gerekçeleri ile yargıya taşınmıştı. 3 yıldır süren davada İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Bakanlık tarafından onaylanan plan değişikliğinde, “Şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına ve hukuka uyarlık bulunmadığını” belirterek oybirliğiyle planın iptaline karar verdi.

Kararla ilgili ajans haberinde arazinin TOKİ tarafından gelir paylaşımı usulüyle Özak GYO´ya ihale edildiği bilgisi de yer aldı. Ancak Özak GYO yetkilileri davalı tarafın Çevre Bakanlığı olduğunu, söz konusu projenin inşaatının ve satışlarının devam ettiğini belirtti. Haberin yanlış bir algıya yol açtığı ifade edilerek şirket tarafından bir açıklama yayınladı. KAP'a gönderilen duyuruda, “Büyükyalı Projesi arazi sahibi Emlak Konut GYO’nun 20/04/2017 tarihli KAP açıklamasında belirtildiği üzere; Zeytinburnu’ndaki eski tank fabrikası arazisine ilişkin imar planlarının iptali ile ilgili kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmamakta, hukuki süreç devam etmektedir. Şirketimiz bu davanın davalısı konumunda değildir. Ayrıca proje ile ilgili inşaat ve satış süreçleri ruhsatına ve mevzuata uygun olarak sürdürülmektedir” denildi.

 

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 8,26
En Yüksek: 8,31
En Düşük: 8,05
Değişim 1,35 %
FK: 0,67
PD / DD: 0,24
İşlem Hacmi 69.190.910
Toplam Adet: 8.446.568
Ağırlıklı Ort.: 8,10
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)