E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOy kullanan gurbetçi sayısı 500 bini geçti---

Oy kullanan gurbetçi sayısı 500 bini geçti

Oy kullanan gurbetçi sayısı 500 bini geçti
04 Nisan 2017 - 04:34 borsagundem.com

Türkiye'de Anayasa değişikliğinin oylanacağı 16 Nisan’daki referandum için yurtdışında yaşayan seçmenlerin kullandığı oy sayısı yarım milyonu aştı

Berlin’deki AK Parti Seçim Koordinasyonu Merkezi’ne göre pazar günü itibarıyla sandıklara atılan oy sayısı 516 bin 190. En çok seçmenin yaşadığı Almanya'da ise pazar akşamına kadar kullanılan oy sayısı 322 bin 544 olarak kayıtlara geçti. Bir haftalık süre içinde Almanya başta olmak üzere Danimarka, Belçika, Fransa, İsviçre ve Avusturya gibi ülkelerde en çok oy, pazar günü sandığa atıldı.

Almanya'da kayıtlı 1 milyon 400 bin civarındaki seçmen 27 Mart Pazartesi’den beri 13 ayrı bölgede sandık başına gidip oylarını kullanabiliyor. Son bir hafta içinde en çok oy pazar günü kullanıldı. Almanya’da pazar günü sandığa atılan oyların sayısı 80 bini aştı. En çok oy kullanılan kent ise Stuttgart oldu. Pazar günü Stuttgart ve çevresinde yaşayan seçmenlerden 10 bin 423’ü sandığa gidip oy verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yabancı ülke04 Nisan 2017 18:53

    Bu ülkede yaşamayanların bu ülkenin kaderi hakkında söz sahibi olmaması gerekir. Almanyaya yerleşmiş 3 nesildir orada ama utanmadan türkiye için oy kullanıyor.