E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaOVP tahminlerinin üstünde büyüme olabilir---

OVP tahminlerinin üstünde büyüme olabilir

OVP tahminlerinin üstünde büyüme olabilir
11 Eylül 2017 - 10:31 borsagundem.com

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017 yılı ikinci çeyrek büyüme verisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Ekonomiye ilişkin öncü göstergeler yılın geri  kalanında da büyümenin güçlü devam edeceği yönündedir." dedi.
Ağbal, bugün açıklanan büyüme rakamlarına ilişkin yaptığı yazılı değerlendirmede, göstergeler ışığında 2017 yılında OVP hedefinin de üzerinde  büyüme gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Ağbal, şu ifadeleri kullandı:

"2017 yılı ikinci çeyrekte Türkiye ekonomisi yüzde 5,1 ile yüksek  oranda büyümüştür. İkinci çeyrekte bayram nedeniyle oluşan işgünü  kaybına rağmen ekonomimiz ilk çeyrekte elde edilen yüksek büyüme  oranını devam ettirmiştir. Hükümet olarak uygulamaya koyduğumuz  teşvikler ve desteklerin ne kadar yerinde olduğu yılın ilk yarısında  elde ettiğimiz yüksek büyüme oranında kendisini göstermiştir.
İç talep, kredi genişlemesi ve vergi indirimlerinin yanı sıra ekonomide beklentilerin iyileşmesi ve öngörülebilirliğin artması ile  ekonomik büyümenin sürükleyicisi olmuştur.
Yatırımlar da referandum sonrası pekişen siyasi ve ekonomik istikrara ek olarak yatırım ortamını iyileştirmek, yatırımları teşvik  etmeye yönelik attığımız adımlarla birlikte yüzde 9,5 artış  kaydetmiştir.
Açıklanan veriler büyüme kompozisyonunun da sağlıklı olduğunu  ortaya koymaktadır. Artan küresel ticaret hacmi, ticaret  ortaklarımızın talebindeki iyileşme ve turizmdeki toparlanmayla  birlikte 2017 yılı ikinci çeyreğinde dış talep büyümeye yüzde 1,7 puan  pozitif katkı sağlamıştır.
Ekonomiye ilişkin öncü göstergeler yılın geri kalanında da  büyümenin güçlü devam edeceği yönündedir. Özellikle üçüncü çeyrekte  turizmdeki toparlanma, ihracattaki olumlu seyir ile baz etkisi  ekonomik büyümeyi ivmelendirecektir.
Bu göstergeler ışığında 2017 yılında OVP hedefimizin de üzerinde  büyüyeceğimizi tahmin ediyoruz.
Ara vermeden hızla uygulamaya devam edeceğimiz reformlar,  aldığımız tedbirler, pekişen güven ve dış konjonktürde meydana gelecek  olumlu gelişmeler ekonomideki canlanmayı desteklemeye devam edecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlu11 Eylül 2017 11:32

    Türkiye büyüyor ise emekli aylığı ile asgari Ücret neden artmıyor.Kapitalist Müslümanlara bir sormak lazım.Niye hâlâ Yunanistan daki Emekli aylığı nın yarısından bile az ücret veriliyor.