E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiOtokar hissesi almalı mı satmalı mı---

Otokar hissesi almalı mı satmalı mı

Otokar hissesi almalı mı satmalı mı
03 Ekim 2016 - 14:26 borsagundem.com

Yılın ilk yarısındaki yüksek performansı ile dikkat çeken Otokar hissesi alınır mı?

Otokar, yıla güçlenen operasyonel performans ve iyileşen kâr marjı ile başlangıç yaptı. Şirketin Altay ana muharebe tankı projesi devam ediyor. Otokar'ın projenin seri üretim aşamasında ana yüklenici olup olmayacağı merak konusu olsa da olasılığı en yüksek aday olarak öne çıkıyor. Geniş resimde ele alındığında; Türkiye'nin savunma alımları stratejisinin dışa bağımlılığı azaltmaya, yerli üretimi desteklemeye yönelik olması ve Altay Tank Projesi, orta ve uzun vadeli portföylerde hisseyi taşınabilir kılmakta. Bununla birlikte temettü verimi geleneğinden ödün vermemesi de orta ve uzun vadeli portföyler için hisseyi uygun kılıyor. Kesinleşen siparişler de göz önünde bulundurulduğund a, yılın geri kalanında satış performansında ve kâr marjlarında iyileşmenin devam etmesi beklenebilir. Emsallerine göre primli olarak işlem gören Otokar'ın söz konusu primi hak ettiği ve hissede düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilebi leceği kanaatindeyiz.

Eda Önder Öztürk/Alan Yatırım Menkul Değerler Kıdemli Analisti

Koç topluluğu bünyesinde yer alan Otokar'ın finansalları ve hisse performansı açısından önümüzdeki dönemde takip edilecek en önemli unsur Altay Projesi'nin seri üretim süreci olacak. Projenin geliştirme sürecinin ana yüklenicisi olan Otokar'ın, seri üretim aşamasının da ana yüklenicisi olma potansiyelini yüksek görüyoruz. Bu noktada şirket, 29 Ağustos 2016 tarihinde en iyi ve en son teklif dosyasını Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na sundu. Altay Projesi seri üretim aşamasının Otokar tarafından yüklenilmesinin gerek finansal açıdan gerekse de hisse performansı açısından olumlu katkıda bulunacağını düşünürken; Otokar lehine sonuçlanmaması ise tahminlerimiz açısından en önemli aşağı yönlü risk unsuru olarak öne çıkıyor. Kâr marjı yüksek ürün grubu olması nedeniyle tahminlerimizden daha düşük oranda alınacak zırhlı araç siparişleri, şirket açısından operasyonel kârlılık ve marjlar üzerinde aşağı yönlü risk yaratabilir.

Mehtap İlbi/Halk Yatırım Araştırma Uzmanı

ZEYNEP AKTAŞ/FORTUNE TÜRKİYE DERGİSİ

Son çeyrekte öne çıkan hisseler

 

BİST'te değerlemesi cazip seviyelerden 'alım' yapın

 

6 hisse için teknik analiz

 

Belgin Maviş: Yatırımcılar panik yapmasın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ercüment12 Ekim 2016 02:47

    asyami avrupami ben asyali diyorum cünkü bir baltik ingiliz isliyor bizde Asya isliyoruz yasasin Asya,,,

  • Ercüment12 Ekim 2016 02:40

    Türkler islama yürek ve kalbini vermis bir toplum.islam olmazsa olmazimiz araplarda artik bizi anlamaya davet ediyoruz lasevegas masalarinindan uzak durmali diyorum..

  • ender06 Ekim 2016 06:48

    Çok pahalı bir hisse.

  • kalihora05 Ekim 2016 10:25

    Cobra II yurtdışından ilk siparişi aldı Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hizmet Cobra II araçları ilk ihracat başarısını gösterdi. Otokar tarafından tasarlanan ve yurtiçinde başarıyla hizmet veren Cobra II, ihracat pazarlarından da ilgi görüyor. Cobra II için ilk ihracat sözleşmesi bir Güney Asya ülkesi ile imzalandı. Araçların Birleşmiş Milletler Barış Gücü operasyonlarında görev alması planlanıyor.

  • samet yıldız04 Ekim 2016 00:04

    otokar ,dünya savunma sanayisinde yeni tanınıyor ..gelecegi çok güzel olabılır ,araplar ile ortaklık hisse ye çok artı katacaktır

  • Eser03 Ekim 2016 19:26

    DD ve FK sı şimdilik 10 lira civarı ama sonraki dönem verileri Fk sını yukseltebilir. Ama bu yılın ilk 6 ayı için karlılık oranı öneki yıllara göre 8 kat düşmüş

  • Faruk03 Ekim 2016 19:22

    OTOKAR ın bu yıl karlılk oranı aşırı düştü. Buna dikkat edilmesi gerek.