E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖSO: 15 bin savaşçıyla hazırız---

ÖSO: 15 bin savaşçıyla hazırız

ÖSO: 15 bin savaşçıyla hazırız
16 Aralık 2018 - 08:16 borsagundem.com

Özgür Suriye Ordusu'nu da (ÖSO) bünyesinde barındıran Suriye Ulusal Ordusu, Türkiye’nin Fırat'ın doğusunda yuvalanan bölücü terör örgütüne yönelik olası bir operasyona 15 bin savaşçıyla destek vermeye hazır olduklarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fırat'ın doğusuna operasyon başlatacağını açıklamasının ardından Türkiye'nin desteğiyle kurulan ve yeniden yapılanarak Suriye Ulusal Ordusu'nu oluşturan Özgür Suriye Ordusu'ndan ( ÖSO) Türkiye'ye destek açıklaması geldi.

REUTERS DÜNYAYA DUYURDU

İngiliz haber ajansı Reuters’ın haberine göre Suriye Ulusal Ordusu Sözcüsü Binbaşı Yusuf Hamud, operasyon için henüz kesinleşen bir tarih olmadığını, ancak 15 bin Suriyeli savaşçının operasyona katılmaya hazır durumda olduğunu belirtti.

CEPHELER: MENBİÇ, TEL ABYAD VE RESULAYN

Alman yayın organı Deutsche Welle'de (DW) yer alan habere göre Hamud operasyonun, "Türk ve Suriye topraklarından simultane bir şekilde" başlatılacağını belirterek cepheleri Menbiç, Tel Abyad ve Resulayn olarak sıraladı. Hamud, Türkiye topraklarındaki operasyonun Suriye'dekinden birkaç gün önce başlayabileceğini de kaydetti.

"FIRAT KALKANI" VE "ZEYTİN DALI" BİRLİKTE YAPILMIŞTI

Türkiye, 2016'da Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütü DEAŞ'a yönelik olarak "Fırat Kalkanı" ve 2018 yılında Afrin’de terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik Zeytin Dalı harekâtlarını, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) öncülüğünde ÖSO ile gerçekleştirmişti.

7 YILDIR EĞİTİM ALIYOR

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO),29 Temmuz 2011 tarihinde Riyad el-Esad liderliğinde Suriye Ulusal Konseyi'ne bağlı olarak kuruldu. Suriye Arap Cumhuriyeti'ni ve Devlet Başkanı Beşar Esad'ı devirmek için silahlı mücadeleden yana olduğunu açıkladı. ÖSO'ya bağlı üyelerin geneli, Beşar Esad'a bağlı Suriye Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılan asker ve subaylardan oluşmaktadır. Suriye Ulusal Ordusu'nun ne kadar üyesi olduğu tam olarak bilinmemekte fakat kendileri tarafından internet üzerinden yapılan açıklamada üye sayısını 40 bin olarak belirtmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belirsizlik16 Aralık 2018 15:43

    Irakta olanlardan ders almadık, Suriyeye müdahil olduk şimdi ayıkla pirincin taşını durumundayız ve kimse de basiretsiz bu dış politikanın sorumlularını görmek istemiyor. Öso dan destek alacağıma esada destek veririm elimi de sıcak suya sokmamış olurum. 

  • BORSACI 16 Aralık 2018 10:10

    ÖSO,NUN  BU DUYURUSU PKK NIN SONUN GELDİGİNİ ANLAMASINA YETMİŞDİR ,ŞÜKRAN SANA ÖSO.

  • BORSACI 16 Aralık 2018 12:03

    SEÇMEN CEVAP,CHP ÖSOYA İŞİDÇİ DİYOR SEN ADAMLARIN PKK AVCISI OLDUGUNU GÖRMÜYORSAN GÖZ DOKTORUNA BİR GÖRÜN KİMSEYE KARA ÇALMA.

  • Seçmen16 Aralık 2018 10:51

    İŞİD denen katil sürüsü bunların içinden türedi, sen hala şükran duy, bunlardan ülkemize be hayır geldi de şükran borçlusun, bu kadar çok şükran duyuyorsan git katıl saflarına... ne duruyorsun?

  • KILIÇ16 Aralık 2018 08:40

    Öso nun ipi ile kuyuya inilmez

  • Bkm17 Aralık 2018 00:05

    Biz öso nun degil öso bizim ipimizle kuyuya inecek