E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporOsmanlıspor: 0 - Olympiakos: 3---

Osmanlıspor: 0 - Olympiakos: 3

Osmanlıspor: 0 - Olympiakos: 3
23 Şubat 2017 - 21:46 borsagundem.com

Temsilcimiz Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda deplasmanda 0-0 berabere kaldığı maçın rövanşında Yunan ekibi Olympiakos'a evinde 3-0 yenilerek, kupaya veda etti.

Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Osmanlıspor, kupaya son 32 turunda veda etti... Temsilcimiz, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda deplasmanda golsüz berabere kaldığı maçın rövanşında Olympiakos'a 3-0 yenildi ve Avrupa defterini kapattı.

Yunan ekibine turu getiren golleri; 46 ve 86. dakikada Ansarifard ile 70. dakikada Elyounoussi kaydetti. UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu kura çekimi yarın gerçekleşecek.

OSMANLISPOR: 0 - OLYMPIAKOS: 3
STAT: Osmanlı
HAKEMLER: Istvan Vad, Istvan Albert, Peter Berettyan (Macaristan)

OSMANLISPOR: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Prochazka, Pinto (Dk. 67 Muhammed Bayır), Ndiaye, Musa Çağıran (Dk. 74 Mehmet Güven), Bifouma, Maher, Regattin (Dk. 75 Delarge), Webo
OLYMPIAKOS: Leali, Figueiras, Da Costa, Botia, Cissokho, Retsos, Martins (Dk. 65 Androutsos), Seba, Fortounis (Dk. 86 Romao), Elyounoussi (Dk. 81 Manthatis), Ansarifard

GOLLER: Dk. 47 ve Dk. 87 Ansarifard, Dk. 70 Elyounoussi (Olympiakos)
SARI KARTLAR: Dk. 67 Maher, Dk. 90+3 Bifouma (Osmanlıspor)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
3. dakikada Olympiakos'un sol taraftan kullandığı korner atışında topu alan Botia ceza sahasına girerek yaptığı ortada Costa'ın şutu üsten auta çıktı.
7. dakikada Osmanlıspor'da sol taraftan Regattin ile kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında Bifouma'ın vurduğu kafada top direğin yanından auta çıktı.
9. dakikada Karim'in sol taraftan aldığı topu ceza sahası dışındaki Martins'e aktardı. Bu futbolcunun yaklaşık 30 metreden çektiği şut direğin üstünden dışarı çıktı.
12. dakikada Osmanlıspor gole çok yaklaştı. Bifouma'nın sol taraftan ceza sahasına girerek yaptığı ortaya Webo dokundu. Top kale direğini sıyırarak dışarı çıktı.
15. dakikada ceza sahası dışından Regattin'in şutu kaleci Leali'de kaldı.
18. dakikada ceza sahasına giren Bifouma topa vurmakta geç kalınca araya savunma girerek topu kaleci Leali'ye aktardı. Kaleciye baskı yapan Webo'ya çarpan top direği sıyırarak auta çıktı.
36. dakikada Olympiakos'ta Fortounis'in kullandığı korner atışında, ceza sahası içinde Botia'un kafasında top kale direğinin üstünden dışarı çıktı.
42. dakikada Olympiakos gole çok yaklaştı. Kaptan Botia'nın pasında Fortounis'in kale çizgisine inerek yaptığı ortada top Karcemarskas'ı geçti, çizgi üzerinde bulunan Numan topu uzaklaştırdı.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
47. dakikada Seba'nın kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içinde Botia, topu arka direğe aktardı. Bu bölgede bulunan Ansarifard'ın sert şutunda, top ağlarla buluştu: 0-1.
54. dakikada Regattin'in sol çaprazdan attığı sert şutta, kaleci Leali topu kornere çelerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
63. dakikada Webo'nun ara pasında defansın arkasında topla buluşan Ndiaye'nin yerden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
67. dakikada ceza alanı sağ çaprazında bomboş durumda topla buluşan Seba'nın şutunda, meşin yuvarlak auta gitti.
70. dakikada ani gelişen Olympiakos atağında sağ tarafta topu önünde bulan Androutsos'un altıpas içine gönderdiği topu Elyounoussi kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 0-2.
75. dakikada Elyounoussi'nin sol çaprazda attığı sert şutta, kaleci topu kornere çeldi.
85. dakikada Ndiaye'nin pasıyla defansın arkasında bomboş durumda topla buluşan Webo, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü bir vuruş yapınca kaleci Leali tehlikeyi önledi.
87. dakikada Seba'nın sert şutunda, kaleciden dönen topu Ansarifard kafa vuruşuyla ağlara göndererek, takımının üçüncü kendisinin ikinci golüne imza attı: 0-3

MAÇTAN NOTLAR
UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda sahasında Yunan ekibi Olympiakos ile karşılaşan Osmanlıspor'da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, 5-1 kazandıkları Adanaspor maçının ilk 11'inde tek değişiklik yaptı.

Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Osmanlıspor, 0-0'ın rövanşında Olympiakos'u konuk etti. Başkent ekibinde teknik direktör Akçay, Spor Toto Süper Lig'de 4 haftalık galibiyet özlemine son verdikleri Adanaspor maçının ilk 11'inde bir değişikliğe gitti.

Tecrübeli teknik adam, orta sahada Mehmet Güven'in yerine Musa Çağıran'ı ilk 11'de tercih etti. Osmanlıspor'un kalesini Zydrunas Karcemarskas korurken, savunma hattını Avdija Vrsajevic, Numan Çürüksu, Vaclav Prochazka ve Tiago Pinto oluşturdu. Orta sahada Musa Çağıran, Badou Ndiaye, Adrien Regattin, Adam Maher ve Thievy Bifouma görev yaparken, forvette Pierre Webo forma giydi.

Akçay, Yunanistan'da oynanan maçta ise ilk 11'de Luiz Carlos ve Dzon Delarge'a görev vermiş, Maher ve Webo'yu yedek soyundurmuştu. Osmanlıspor'da sakatlığı bulunan Aminu Umar, ilk karşılaşmada olduğu gibi yine 18 kişilik kadroya dahil edilmedi.

OLYMPIAKOS GOLCÜSÜNDEN YOKSUN
Çin ekibi Tianjin Teda'ya transfer olan Olympiakos'un en golcü futbolcusu Brown Ideye, bu maçta forma giyemedi. Bu sezon 13'ü Yunanistan Süper Lig'de olmak üzere 15 gol atan Nijeryalı forvet, ilk maçta da sakatlığı nedeniyle oynamamıştı. Son anda kadrodan çıkarılan ve Ankara'ya getirilmeyen Ideye'nin yokluğunda İranlı futbolcu Karim Ansarifard, karşılaşmaya ilk 11'de başladı.

BENTO'DAN 3 DEĞİŞİKLİK
Olympiakos Teknik Direktörü Paulo Bento, rövanşta ilk 11'de biri zorunlu 3 değişiklik yaptı. Bento, ilk maçta kırmızı kart gören Bruno Viana'nın yokluğunda, Pire'de cezalı olduğu için görev yapamayan eski Sivasporlu savunma oyuncu Manuel da Costa'ya şans verdi.

Sakatlığı nedeniyle ilk karşılaşmada takımını yalnız bırakan Olympiakos'un önemli isimlerinden Tarık Elyounoussi, formayı Thanasis Androutsos'tan aldı. Forvette ise eski Trabzonsporlu futbolcu Oscar Cardozo'nun yerine Ansarifard şans buldu. Cardozo yedek soyunurken, daha önce Trabzonspor'da oynayan bir diğer futbolcu Marko Marin ise kadroya alınmadı.

Tarihinde ilk kez Ankara'da bir maça çıkan Olympiakos'un 11'inde Nicola Leali, Diogo Figueiras, Da Costa, Alberto Botia, Aly Cissokho, Panagiotis Retsos, Andre Martins, Seba, Kostas Fortounis, Elyounoussi ve Ansarifard yer aldı.

TRİBÜNLER DOLDU TAŞTI: TAM 20 BİN KİŞİ...
Başkentli futbolseverler, ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden takımlarının tarihi maçına yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 20 bin kişilik Osmanlı Stadı'nı dolduran mor-sarılı taraftarlar, takımlarına destek oldu.

Stada gelen taraftarlara Türk bayrağı dağıtılırken, tribünlerde renkli görüntüler oluştu. Tribünlerde Olympiakos taraftarı ise yer almadı.

AVRUPA KUPALARINDA 16. MAÇ
Osmanlıspor, Avrupa kupalarındaki 16. maçında... Başkent ekibi, daha önce UEFA Intertoto Kupası'nda 2, ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde ise 13 maç yaptı.

Osmanlıspor, Avrupa kupalarında oynadığı 15 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Avrupa'da rakip fileleri 24 kez havalandıran mor-sarılı ekip, kalesinde 13 gol gördü.

İSTATİSTİKLERDE ÜSTÜNÜZ
Yunan ve Türk takımları daha önce 20 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 9'unu Türk, 4'ünü Yunan ekipleri kazandı, 7 karşılaşma da berabere bitti. Yunanistan Süper Ligi'nde lider durumda bulunan Olympiakos ise Türk ekipleriyle 4 maç yaparken sahadan 2 kez yenilgi, birer kez de galibiyet ve beraberlikle ayrıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)