E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakOrtaklıkları Dragos'ta sürecek---

Ortaklıkları Dragos'ta sürecek

Ortaklıkları Dragos'ta sürecek
22 Nisan 2014 - 06:30 borsagundem.com

Erguvan İnşaat-Demirbaş Yapı ortaklığı yeni proje için Dragos'u seçti 100 konutluk butik proje olan Loft Dragos, 25 milyon lira yatırımla yükselecek

Daha önce Kurtköy bölgesinde WBahçe ve WRoof adlı konut projelerini hayata geçiren Erguvan İnşaat - Demirbaş Yapı Ortaklığı, üçüncü proje için kolları sıvadı. Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberine göre butik projeler hayata geçiren ortaklık bu kez Dragos bölgesini seçti.

Erguvan İnşaat Demirbaş Yapı Ortaklığı’nın üçüncü projesi Loft Dragos, görücüye çıktı. 25 milyon TL yatırımla Dragos’ta hayata geçirilecek projenin inşaatına mayıs ayının ortalarında başlanacak. Loft Dragos projesini geliştirdikleri bölgeyle ilgili bilgileri aktaran Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, Dragos’un  gün geçtikçe istikrarlı bir gelişme gösterdiğini söyledi.

Ortaklık olarak yenilenen ve gelişme gösteren bölgelerde proje geliştirmeye devam edeceklerini ifade eden Demirbaş, “Dragos da son dönemde yıldızı parlayan bölgeler arasında yer alıyor” dedi.

İstanbul’un yeni gözde yerleri arasında gösterilen bölgenin gelişme potansiyeli sebebiyle büyük bir yatırımcı kitlesi çektiğini belirten Demirbaş, “Sanayi tipi yapılaşmalar yerine nitelikli konut ve rezidans projelerinin yükseldiği Dragos, planlı ve güvenli bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Parlak bir geleceği olan Dragos’a tren, minibüs, deniz otobüsü, metro ve benzeri araçlarla ulaşmak mümkün” diye konuştu.

Demirbaş, doğa ve denizle iç içe olmasından dolayı tertemiz bir havaya sahip olan bölgenin, İstanbul’un merkezi noktalarına kolay ulaşım imkânı sunduğunu ifade etti.

LANSMANA ÖZEL FİYAT

Loft Dragos’un yükseleceği bölgenin 500 dönümlük bir sanayi arazisinin dönüşmeye başladığı alan olduğunu söyleyen Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı da,  “Bu bölge için Anadolu yakasının sahile yakın tek kentsel dönüşüm noktası diyebiliriz” şeklinde konuştu. Arsa sahipleri hakkında da bilgi veren Maraşlı, “Bölgedeki dönüşen fabrikaların sahipleri fabrikalarını şehir dışına taşımış durumdalar. Arı Makina Sanayii sahibi Arıer Ailesi,  Mes Alüminyum’un sahibi Düzyol Ailesi ve Es Voleybol’un sahibi Uç Ailesi, bölgedeki arsa sahiplerinden bazıları…” dedi. 

Fiyat politikasıyla ilgili bilgi veren Maraşlı, şu an metrekare ortalama satış fiyatının 4 bin 500 TL olduğunu belirterek, “Bu rakam lansmana özel olduğu için kısa zaman sonra değişecek” diye konuştu. Projede konut fiyatları 300 bin liradan başlayıp, 931 bin liraya kadar yükseliyor.

WROOF'UN % 60’I SATILDI

Demirbaş Yapı- Erguvan İnşaat Ortaklığı’nın Kurtköy’de inşa ettiği WBahçe projesinde yaşam başladı. Bu projede satışı devam eden 5 konut hemen teslim ediliyor. WRoof projesinde de satışlar ve inşaat devam ediyor. Kurtköy’ün çehresini değiştirmesi planlanan projede satışların % 60’ı tamamlandı. 2015 yılının Aralık ayında sahiplerine teslim edilmesi hedeflenen projede konut fiyatları 210 bin TL’den başlayarak 535 bin TL’ye kadar yükseliyor.

KONUTLAR 2016'DA TESLİM

2016 yılının mayıs ayında sahiplerine teslim edilmesi planlanan Loft Dragos projesi, 100 konut ve alanları 350 metrekare olan 1 ticari birimden meydana geliyor. 4 bin 500 metrekare arsa alanı üzerinde 15 bin metrekare inşaat alanına sahip Loft Dragos, alanları 74 metrekare olan değişik tiplerde 1+1’ler, alanları 109 ile 123 metrekare arasında değişen 2+1’ler ve alanları 150 metrekare olan 3+1 konut tiplerinden oluşuyor. Projedeki konutlarda alanları 13 ila 18 metrekare arasında değişen geniş balkonlar yer alıyor. 55 metre boyunda 18 katlı tek bloktan meydana gelen projede, konutların tavan yüksekliği 3 metre olarak tasarlanıyor.

DENİZ MANZARALI

Sahil yolu, minibüs yolu, metrodurağı, D-100 ve deniz otobüsü hatlarının ortasında yükselecek LoftDragos’ta, kapalı yüzme havuzu, fitness center, business center, sauna, çok amaçlı spor alanı, çok amaçlı kapalı salon, concierge ve hizmet alanı bulunuyor. Tüm cepheleri deniz manzarasından pay alabilecek şekilde tasarlanan projenin mimarı tasarımı Aykut Akın tarafından yapıldı.

FUARDA YABANCI YATIRIMCILARIN RADARINA GİRDİ

Geçtiğimiz hafta Dubai International Property Show’da projelerini vitrine çıkaran Demir İnşaat,  19-20 Nisan’da İstanbul Gayrimenkul Yazlık Evler Fuarı’nda da yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu.
Özellikle Körfez ülkesi yatırımcılarının katılımıyla dikkat çeken fuar, Arap Türk Gayrimenkul Zirvesi ile paralel gerçekleşti. Körfez ülkelerinin son yıllarda Türkiye’ye olan ilgisinin fuarda kendini gösterdiğini söyleyen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı hamit demir, etkinliğin Demir İnşaat açısından oldukça verimli geçtiğini belirtti.
Özellikle İstanbul’a yatırım yapmak isteyenlerin Demir Romance ve Ayışığı Vadi Evleri’ne büyük ilgi gösterdikleri bilgisini veren Hamit Demir, gerek Dubai’de gerekse İstanbul’da pek çok yabancı yatırımcıyla el sıkıştıklarını söyledi.
Demir, “Firma olarak gerek yurtiçi gerekse yurtdışında pek çok fuara katılmaya devam ediyoruz. 29 Nisan’da lansmanı gerçekleşecek yeni projemiz Demir La Vida ile birlikte, satışlarımız artacaktır” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • anıl22 Nisan 2014 21:31

    boş kalabalık bir nüfus artışı, bir yığın yapılan ev, zengin olan bedavacılar... gereks.z ülke gereksiz toplum... gelişmiş ülkeler borçlanmayı üretime çevirmişler biz taşa toprağa çevirdik