E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin'Orta Dünya'nın cirosu 8 milyar doları geçti---

'Orta Dünya'nın cirosu 8 milyar doları geçti

'Orta Dünya'nın cirosu 8 milyar doları geçti
20 Aralık 2014 - 03:19 borsagundem.com

J.R.R. Tolkien’in Orta Dünya’yı kurguladığı romanından sinemaya taşınan ‘Yüzüklerin Efendisi’ ve ‘Hobbit’ serisi 13 yılda dev bir ekonomi yarattı

Ünlü profesör J.R.R. Tolkien’in Orta Dünya’yı kurguladığı romanından derlenen Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmleri 2001-2014 arası dev bir ekonomi yarattı. Ceyhun Kuburlu'nun Hürriyet'teki haberine göre yönetmen koltuğunda Peter Jackson’ın oturduğu 6 filmin toplam cirosu “Hobbit: Beş Ordunun Savaşı” ile 5 milyar doları geçti. Kitap satışları lisanslı ürün geliri ve filmlerin TV satışıyla birlikte bu rakamın 8 milyar doları geçtiği tahmin ediliyor. Serinin ilk filmi 2001’de “Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği” ile beyazperdeye taşındı. 

2003 sonuna kadar 3 film gösterime girdi. 297 milyon dolar harcanan Yüzüklerin Efendisi filmleri 3 milyar dolara yakın hasılat elde etmeyi başardı. Filmler Türkiye’de ise 4.3 milyon kişi tarafından izlendi. 2012’de Tolkien’in, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin öncül kitabı Hobbit, beyaz perdeye taşındı. Serinin ilk filmi “Hobbit: Beklenmedik Yolculuk” 250 milyon dolar bütçe ile girdiği gişeden 1.1 milyar dolar kazandı. 10 Aralık’ta gösterime giren final filmi “Beş Ordunun Savaşı” ise dünyada iki gün içinde 146 milyon 652 bin dolarla rekor kırdı. Türkiye’de de bir günde 109 bin kişi izledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)