E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC petrol üretimi geriledi ---

OPEC petrol üretimi geriledi

OPEC petrol üretimi geriledi
13 Aralık 2017 - 15:56 borsagundem.com

OPEC'in petrol üretimi son 6 ayın en düşük seviyesine gerilerken, ABD'nin petrol üretimi beklentilerin üzerinde bir artış gösterdi.

BORSAGUNDEM.COM

OPEC'in petrol üretimi son 6 ayın en düşük seviyesine gerilerken, ABD'nin petrol üretimi beklentilerin üzerinde bir artış gösterdi. Buradan da petrol piyaslaarının 2018 sonundan önce yeniden dengelenmeyeceği sonucuna ulaşıldığı iade edildi.

OPEC'in yakından takip edilen aylık petrol üretim raporu açıklandı. Buna göre Petrol İhraç eden Ülkeler Birliği OPEC'in üretimi Kasım ayında günlük 32.45 milyon varil oldu. Bu rakam bir önceki aya göre üretimin günlük 133.500 varil azaldığına işaret etti.

OPEC dışı petrol üretimi ise 2017 yılı için günlük 810 bin varil artış yaşamış durumda ve bu rakam OPEC'in önceki öngörülerinin günlük 150 bin varil üzerinde bulunuyor. Bunun sonucunda OPEC'in 2018 yılında OPEC dışı üretimde günlük artış beklentisi 120 bin varil artışla 990 bin varil seviyesine revize edildi.

OPEC'in petrol üretimini azaltma konusundaki anlaşmasının ana ortağı Rusya'nın petrol üretimi ise bu yıl bir önceki yıla göre ortalama 50 bin varil artış gösterdi. Bununla birlikte OPEC'in petrol arzını kısma çabalarına en büyük darbe, ABD'nin artan petrol üretiminden geldi. ABD'nin petrol üretiminin bu yıl günlük 610 bin varil artması beklenirken 2018 için bu beklenti 1.05 milyon varile çıkarıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)