E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC dışı üyeler kesinti kararına uymadı---

OPEC dışı üyeler kesinti kararına uymadı

OPEC dışı üyeler kesinti kararına uymadı
22 Şubat 2017 - 17:57 borsagundem.com

Petrol fiyatları bugün aşağı yönlü bir seyir izleyerek, dün yaşadığı kazanımların önemli bir kısmını geri vermiş bulunuyor.

Petrol fiyatları bugün aşağı yönlü bir seyir izleyerek, dün yaşadığı kazanımların önemli bir kısmını geri vermiş bulunuyor. Katar petrol bakanının önde gelen OPEC dışı petrol üreticilerinin üretimlerini daha önce söz verdikleri kadar düşürmediğini açıklaması petrol fiyatlarını baskı altında bırakıyor.
OPEC üyesi Katar'ın petrol bakanı Muhammed al-Sada, the OPEC üyesi olan 13 ülke ve OPEC üyesi olmayan 11 üretici ülke arasından imzalanan anlaşmada öngörülen günlük 1.2 milyon varil üretim kesintisi kararında üzerine düşeni yapmayan taraflar olduğunu dile getirdi.

Bakan, konuya dair açıklamasında aralarında Rusya ve Meksika'nın da bulunduğu OPEC dışı üreticilerin söz verdikleri üretim kesintisinin yaklaşık yarısını gerçekleştirmiş durumda olduğunu belirtti.
Londra'da Uluslararası Petrolcüler Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, daha önce varılmış olan anlaşmanın başarısız olduğunu demek istemediğini bunun yerine bugün gelinen aşamanın sevindirici bir durum olduğunu ve sağlanan başarının petrol fiyatları üzerinde farkedilir bir etki yaratmaya yetecek düzeyde olduğunu dile getirdi.

Bununla birlikte bakanın açıklaması öncesinde yukarı yönlü bir seyir izleyen fiyatlar gerilemeye ve dünkü seviyesinin de altında oluşmaya başladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)