E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÖnemli hafta Japonya ile başladı---

Önemli hafta Japonya ile başladı

Önemli hafta Japonya ile başladı
03 Nisan 2017 - 10:44 borsagundem.com

Piyasalar yeni haftaya Japonya'dan gelen Tankan Endeksi verisi ile başladı

Yeni hafta Japonya’dan çok önemli verilerle başladı. Merkez Bankası BoJ tarafından yayınlanan Tankan raporuna göre 2017 ilk çeyrekte imalat endeksi 10’dan 12’ye, imalat dışı endeks ise 18’den 20’ye yükseldi. Tankan endekslerinde 0 üzerinde herhangi bir rakam sektörde görünümün iyileştiğine 0 altında bir rakam ise kötüleştiğine işaret ediyor.

Daha önemli olan imalat endeksi beklenti altı kaldı. Piyasalar daha büyük bir iyileşme ile 14’e çıkmasını bekliyordu. Yine de endekslerdeki toparlanma birinci çeyrek büyüme için pozitif bir öncü gösterge. İyileşme büyük oranda zayıflayan yen ve artan ihracata bağlanıyor.

Gecenin diğer bir önemli verisi Avustralya’dan. Açıklanan veriye göre perakende satışlar piyasa %0.3 artış beklerken, %0.1 gerilemiş. Yani beklenti altı bir rakam. Diğer yandan inşaat izinleri piyasa %1.4 gerileme beklerken, beklentilerin çok daha üzerinde %8.3 artmış.

Ayrıca dikkatlerden kaçmayan diğer bir gelişme de Çin Merkez Bankası PBoC’nin gecelik SLF kredileri için faizi %3.3’e, yedi günlük kredi faizini %3.45’e, bir aylık faizi ise %3.8’e yükseltmesiydi. Ayrıca PBoC yayınladığı raporda Mart ayında piyasaya bir önceki aya göre neredeyse yüzde elli daha fazla olarak 90 milyar dolara yakın likidite enjekte ettiğini açıkladı.

Avustralya Doları gecenin en fazla hareket eden para birimiydi. Beklenti altı kalan perakende satışlar sonrası düşüşe geçen AUDUSD 0.76 desteğine kadar çekildi. Bu bölgenin geçilmesi durumunda düşüş 0.7550 seviyelerine kadar sürebilir.

Asya borsalarında haftanın ilk gününde ise genel olarak yeşil bir görünüm var. Japonya Nikkei %0.46, Avustralya ASX %0.13, Hong Kong HSI %0.45, Güney Kore KOSPI %0.34, Hindistan SENSEX endeksi %0.70 artıda. Çin borsaları ise tatil nedeniyle kapalıydı.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)