E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖnce hisse aldı, sonra bomba patlattı---

Önce hisse aldı, sonra bomba patlattı

Önce hisse aldı, sonra bomba patlattı
21 Nisan 2017 - 12:38 borsagundem.com

Borussia Dortmund takımının otobüsünün yanında bomba patlatan saldırgan borsa yatırımcısı çıktı

Almanya'da, Borussia Dortmund-Monaco arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçı öncesinde meydana gelen patlamanın detayları ortaya çıkıyor.

Alman Federal Başsavcılığı, 28 yaşındaki Alman ve Rus vatandaşı Sergej W.'nin 'GSG 9' adlı özel tim tarafından Tübingen kentinde gözaltına alındığını duyurdu. Sergej W. 'cinayete teşebbüs, bombalı saldırı yapma ve adam yaralama' ile suçlanıyor.

Savcılığın yazılı açıklamasına göre, Sergej W. olay günü Alman ekibinin de kamp yaptığı L'Arrivee otelinden Borussia Dortmund kulübünün hisse senetlerini satın aldı. Açıklamada, hisse senetlerini 3 Nisan'da kredi olarak çektiği parayla satın alan Sergej W.'nin Dortmund kulübünün hisselerini düşürerek çok miktarda kar etmeyi amaçladığı bildirildi. Saldırganın opsiyon işlemi yaptığı tahmin ediliyor.

Şüpheli, söz konusu otele 9 Nisan'da yerleşmiş ve 13 Nisan'a kadar saldırının gerçekleştiği yere bakan bir oda için rezervasyon yaptırmış.

Borussia Dortmund-Monaco maçı öncesinde sarı-siyahlı ekibin otobüsüne bombalı saldırı düzenlenmiş ve patlama sırasında İspanyol oyuncu Marc Bartra yaralanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)