..Halkbank için hedef fiyatımız 11,80 TL olurken “AL” tavsiyemizi koruyoruz....
www.borsagundem.com
24.2.2010 - 10:00
Büyüme devam edecek, ROE azalacak’·’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ Halkbank, 2009 yılını bir önceki yıla göre %60,2 artışla 1.631 milyon TL net kar açıklayarak kapattı. Bizim beklentimiz de kar rakamının 1.630 milyon TL olması yönündeydi. Çeyreklik bazda baktığımızda ise bankanın net karı bir öceki çeyreğe göre %0,8, bir önceki yıla göre ise %291,4 oranında artarak 423 milyon TL seviyesine ulaştı (SY: 422mn TL).
’·’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ Özetle 2009 yılında (i) Net Faiz Geliri %46,2 y/y artış gösterdi (ii) Toplam Aktifler %18,7 y/y, %6,0 ç/ç artış göstererek 60,6 milyar TL’ye yükseldi (SY: 59,5 milyar TL) (iii) Toplam Krediler %25,6 y/y, %6,4 ç/ç artış göstererek 32,4 milyar TL’ye ulaştı (SY: 32,1 milyar TL) (iv) Toplam Mevduatlar %9,1 y/y, %7,3 ç/ç artış göstererek 43,9 milyar TL’ye ulaştı (SY: 41.9 milyar TL) (v) Özsermaye Karlılığı %32,7 oldu (SY: %32,6) (vi) Sermaye Yeterlilik Rasyosu %16 oldu (Sektör: %20,1) (vii) Net Faiz Marjı %5,8 oldu (viii) Takipteki krediler rasyosu sektör ortalamasının altında kaldı: %4,9 (Sektör: %5,2) (ix) mevudat/krediler oranı %74 oldu.
’·’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ ’ 2010 yılı için Halkbank’ın net kar rakamının 2009 yılıyla aynı seviyelerde kalacağını, özsermaye karlılığının düşeceğini, yüksek kaldıraç oranlarının normalleşeceğini, kredilerde 2009’a benzer bir büyüme yakalayacağını düşünüyoruz. Tüm bu gelişmeler ışığında Halkbank için hedef fiyatımız 11,80 TL olurken “AL” tavsiyemizi koruyoruz.
Borsagundem.com'da
yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danısmanlığı kapsaminda
degildir. Yatirim danismanligi hizmeti; araci kurumlar, portföy
yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müsteri
arasinda imzalanacak yatirim danismanligi sözlesmesi çerçevesinde
sunulmaktadir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve
tavsiyede bulunanlarin kisisel görüslerine dayanmaktadir. Bu
görüsler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun
olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere
dayanilarak yatirim karari verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar
dogurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduguna
inanilan halka açik kaynaklardan elde edilmis olup bu kaynaklardaki
bilgilerin hata ve eksikliginden ve ticari amaçli islemlerde
kullanilmasindan dogabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve
yöneticileri hiçbir sekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada
yer alan görüs ve düsüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için
hiçbir baglayiciligi yoktur .
IMKB isim ve logosu "koruma marka belgesi" altinda korunmakta olup izinsiz kullanilamaz, iktibas edilemez, degistirilemez.IMKB ismi altinda açiklanan tüm bilgilerin telif haklari tamamen IMKB'ye ait olup, tekrar yayinlanamaz.
Borsagundem.com verilerin sekansi, dogrulugu ve tamligi konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayininda olusabilecek aksakliklar, verinin ulasmamasi, gecikmesi, eksik ulasmasi, yanlis olmasi, veri yayin sistemindeki performansin düsmesi veya kesintili olmasi gibi hallerden olusan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. IMKB, verinin sekansi, dogrulugu ve tamligi konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayininda olusabilecek aksakliklar, verinin ulasmamasi, gecikmesi, eksik ulasmasi, yanlis olmasi, veri yayin sisteminden ki performansin düsmesi veya kesintili olmasi gibi hallerde Alici, Alt Alici ve/veya Kullanicilarda olusabilecek herhangi bir zarardan IMKB sorumlu degildir. Finansal veriler araciligiyla saglanmaktadir. IMKB hisse verileri 15 dakika gecikmelidir..