E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖİB o ihale için yeniden süre uzattı---

ÖİB o ihale için yeniden süre uzattı

ÖİB o ihale için yeniden süre uzattı
07 Mart 2018 - 07:45 borsagundem.com

ÖİB, Alpullu Kömür Rezerv Alanı ihalesinde son teklif verme tarihini bir kez daha uzattı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Alpullu Kömür Rezerv Alanı ihalesinde son teklif verme tarihini bir kez daha uzattı.

ÖİB'nin konu ile ilgili ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Enerji Üretim Alanı'nda kömüre dayalı elektrik üretim tesisi kurulması amacıyla Eskişehir İli, Alpu İlçesi sınırlarında bulunan ve Elektrik Üretim A.Ş.ye ait olan ER: 3360209, S: 85839 no.lu ruhsat sahası içerisindeki Kömür Rezerv Alanı'nın 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nun 18. maddesinin 5. fıkrası çerçevesinde 'İşletme Hakkının Verilmesi' yöntemi ile özelleştirilmesi amacıyla ihale edileceği 27/09/2017 tarihinden itibaren yayımlanan ilanlarla duyurulmuştu.

İlanda, "Bahse konu ilanda belirtilen ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi ve saati 26/04/2018 günü saat 17:00?ye kadar uzatılmıştır." denildi.

İlk ilanda 26 Ocak 2018 olan son teklif verme tarihi ilk olarak 7 Mart 2018'e uzatılmıştı.

EÜAŞ'a ait, Kömür Rezerv Alanı ile Enerji Üretim Alanı Kömür Rezerv Alanı'ndaki kömür rezervine dayalı olarak çalışacak elektrik üretim santralinin, Enerji Üretim Alanı'nda kurulması ve bu santralde
üretilecek elektrik enerjisinin ihalede belirlenecek elektrik enerjisi birim satış fiyatı üzerinden Elektrik Satış Anlaşması (ESA)?nın imzalanarak EÜAŞ'a satılması için, 'İşletme Hakkının
Verilmesi' yöntemi ile özelleştirilecek.

Özelleştirme ihalesi, Teklif Sahibi ile EÜAŞ arasında imzalanacak ESA için geçerli olacak elektrik enerjisi birim satış fiyatının belirlenmesi amacıyla, 4046 sayılı Kanunda belirtilen pazarlık usulü
uygulanmak suretiyle gerçekleştirilecek. Pazarlık usulü eksiltmeye esas elektrik enerjisi başlangıç satış fiyatından eksiltme yapılmak suretiyle uygulanacak ve ihale komisyonu tarafından gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık eksiltme suretiyle sonuçlandırılabilecek. İhale için geçici teminat tutarı 25 milyon TL, ihale şartname ve tanıtım dokümanı bedeli 25 bin TL olarak belirlenmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)