E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemO verileri geri getirilemez şekilde sildik---

O verileri geri getirilemez şekilde sildik

O verileri geri getirilemez şekilde sildik
19 Şubat 2017 - 09:10 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dahil devletin üst düzey yöneticilerinin kullandığı kriptolu telefonların dinlenilmesine ilişkin davada, dinleme kayıtlarının silindiği iddiaları çarpıcı bir ifadeyle desteklendi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) mühendis olarak çalışan E.A.’nın ifadesi dosyaya eklendi. E.A. ifadesinde, “Kriptolu dinleme davasının tutuklu sanıklarından Bülent Kocagürbüz’ün test işlemleri için kullandığı sunucudaki daha önceden silinmiş olan verileri geri getirilmeyecek şekilde yeniden formatladık” dedi.

Kriptolu telefonların dinlenmesine ilişkin 28 sanık hakkında dava açılmış, iddianamede dinlemeler sonucu elde edilen verilerin silindiğine ilişkin iddialara yer verilmişti. Ancak ‘Verilerin silindiği’ iddiası bilirkişilerin teknik değerlendirmelerine dayandırılmıştı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman ise ‘dinlenen kriptolu telefon verilerinin geri getirilmeyecek şekilde silindiğini’ itiraf eden bir şüphelinin ifadesini aldı. Savcı Erkman, dinleme davası başta olmak devam eden sınav ve örgüt soruşturmalarının temel ifadesi olarak görülen ifade metnini, mahkeme ve savcılıklara delil olarak gönderdi. FETÖ mensubu olduğu iddia edilen 61 şüpheliyi fotoğraflarıyla teşhis eden mühendis E.A., ifadesinde özetle şöyle dedi:

TİB SORULARINI VERDİLER
“FETÖ ile tanışmam 2000 yılında oldu. Bana çeşitli görevler verildi. 2011’de KPDS sorularının bir kısmı gösterildi. Ben o tarihlerde KPDS’ye (Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı) girdim 81.25 puan aldım. Daha önce girmiş olduğum sınavlarda en yüksek 60 civarı bir puan almıştım.

2013 yılında ihtiyaç olduğu söylenerek TİB’e başvurmam söylendi, başvurdum. Sınava gireceğim belli olunca beni tekrar bir işyerine çağırdılar. Gittiğimde ilahiyatçı bir ‘abi’ bana yemin ettirerek bir CD içerisinde TİB’e giriş sınav sorularını ve cevaplarını verdi. Bu sorulara çalışarak sınava girdim, 93 puan alarak yazılı sınavı geçtim. Sözlüyü de geçerek TİB’de uzman yardımcısı olarak Ocak 2013’te göreve başladım. 17-25 Aralık sürecinde yönetim değişikliği oldu, operasyonlar yapıldı. Bilgi Sistemleri Dairesi’ndeki bazı koordinatörlüklerdeki herkes gözaltına alındı. Ben o zaman Teknik Sistemler Dairesi’nde görev yapıyordum. Daha sonra kurum veri merkezi giriş kapısında polis nöbet tutmaya başladı. Veri merkezi sunucularında sorun olduğunda veya ihtiyaç durumunda ilgili sunucunun sorumlusu ile çalıştığım kısımdaki görevlilerinden birisi, veri merkezi girişinde kayıt yaptırarak beraber müdahale ediyorduk.

ODAYA GİRİP FORMATLADIK
Bir gece ismini Oğuzhan Ö. D. olarak öğrendiğim abi evime gelerek hatırlamadığım bir IP adresli sunucuyla ilgili olarak TİB Bilgi Sistemleri Dairesi’nde çalışan Mümin C.’ye yardımcı olmamı istedi. Ertesi gün sistem odasına beraber indik. TİB’de çalışan ve (kriptolu dinleme davasında tutuklu) Bülent Kocagürbüz’ün test işlemleri için kullandığı ilgili sunucudaki daha önceden silinmiş olan verileri geri getirilmeyecek şekilde yeniden formatladık.” Mesut Hasan Benli / Hürriyet 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • At yalani inandir saflari19 Şubat 2017 17:01

    Biri cikiyor fetoyü biz kullandik diyor biri en başından beridir biliyoruz diyor bakanlar ve vekiller fetoye övgüyle sesleniyor sonra koro halinde herseyi feto yaptirdi diyor eyyyy milleti kandirmaya calisanlar Eger ki o melun feto bozuntusu 17 yildir yurtdisindan bu ulkeyi siz bastayken yonettitse gizli sakli adam yerlesti ise bide darbe yapmaya kalkistiysa ( simdiye kadar yaptiklari ustaca hareketlerin tam tersi sekilde acemice ) sizlerde suç ben sizin yerinizde olsam hemen istifa eder üstüne kendimi yuce divana gonderirdim bir ulkede yolsuzluk yoksa yoksullukta olmaz bu davalarin tek kaybedeni olur oda gariban ve saf halkimiz

  • yazik19 Şubat 2017 15:24

    Yaziklar olsun vatan hainleri sizi.